Geen nieuwe Michelinster in Doetinchem, maar deze restaurants kregen alsnog héél goed nieuws
Ieder jaar bekroont Michelin de beste restaurants met één of meerdere sterren vanwege heerlijk eten en geweldige bediening. Helaas ontvangt…
Ice, ice, baby! Het is feest in de Adelaarstraat in Doetinchem! De Achterhoekse Banketbakkerij Jolink heeft volgens het Patisserie College namelijk het allerbeste ijs van de provincie Gelderland.
Het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, riep alle leden op om dit jaar hun versgedraaide kersensorbetijs en een ijstaart in te leveren voor de jaarlijkse wedstrijd ‘Beste Banketbakkersijs van Nederland’. In totaal streden tientallen leden om de titel, maar Banketbakkerij Jolink viel – net als vorig jaar – weer in de prijzen.
Juryvoorzitter Dimitri Bakker meldt: “Het grote verschil tussen banketbakkersijs en het ijs van een ijssalon en/of cafetaria is dat er geen hulpgrondstoffen worden toegevoegd en er enkel gebruik wordt gemaakt van vers fruit. De uitslag lag erg dicht bij elkaar maar Jolink is de terechte winnaar van de provincie Gelderland. Zelden zulk goed ijs geproefd”. Lovende woorden van de jury dus. Banketbakkerij Jolink scoorde op smaak een dikke 8.
Tekst gaat verder onder de Instagrampost >
“Het room- en sorbetijs van Jolink is van topkwaliteit”, vervolgt Bakker. ”Bij het kersensorbetijs proef je echte kersen en het ijs had de juiste balans tussen zoet en zuur. En heel belangrijk: het ijs is niet te zoet. De ijstaart was absoluut indrukwekkend, echt vakmanschap”
Eigenaren Jordi en Levi Jolink zijn ontzettend blij met de prijs. ”Wij steken veel tijd in het maken van ambachtelijk ijs zonder andere toevoegingen dan suiker, water, room en vers fruit. Vorig jaar werden we overal kampioen en nu weer de beste van Gelderland. Echt ongelooflijk mooi, we zijn trots!”
Patisserie Verdoes uit Katwijk aan Zee wist de tweede prijs te bemachtigen. Op de eerste plaats is geëindigd patisserie de Roset uit Castricum.
In onze gids
Populaire rubrieken