Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed nieuws: de Beautyfabriek in Doetinchem gaat weer open

Aangeboden door de Beautyfabriek 12 augustus 2020

De Beautyfabriek in Doetinchem is vanaf donderdag 13 augustus weer open! De bekende beautysalon sloot de deuren van de vestiging in Doetinchem, nadat bleek dat er medewerkers waren besmet met het coronavirus. Nu is het voor eigenaresse Anke Aalvanger de hoogste tijd om verheldering te geven en de zaak te nuanceren.

“De GGD heeft al onze overige teamleden getest en die bleken allemaal geen corona te hebben. Van de getroffen medewerkers waren gelukkig ook huisgenoten, partners of familieleden niet aangestoken“, zegt eigenaresse Anke Aalvanger opgelucht. De onderneemster besloot direct te handelen toen een medewerker klachten kreeg. “Er is overleg geweest met mij en we hebben direct naar de GGD gebeld voor een test die de volgende dag werd uitgevoerd. De medewerkers zijn ook niet meer op de werkvloer geweest. Toen bleek dat medewerkers het coronavirus hadden, besloot ik de zaak te sluiten. Dit om de rust te bewaren en mijn werknemers en cliënten te beschermen.”

‘Duurde erg lang’

Naast de opluchting overheerst bij Anke toch ook frustratie over het feit dat zaken heel chaotisch gingen. Ze verwachtte een protocol vanuit de GGD, maar het duurde erg lang voor actie werd ondernomen. “We hebben maandag direct alle contactgegevens doorgegeven van klanten die in de mogelijk besmettelijke periode bij de werknemers zijn geweest. Binnen een uur hadden ze alle gegevens, maar we hoorden achteraf dat het een aantal dagen duurde voor zij werden gebeld. Heel frustrerend om de controle dan uit handen te moeten geven”, deelt Anke over haar frustraties. Toch was er ook goed nieuws: “Ik had goede back-up van het caseteam dat onze branche-organisatie voor ons had samengesteld, want we zaten met zoveel vragen!”

‘Alles volgens de regels’

De Beautyfabriek mag dus gewoon weer open. Dit doen ze met medewerkers die niet in aanraking zijn geweest met hun besmette collega’s en medewerkers die netjes in de uit voorzorg genomen quarantaine zijn geweest, zo vertelt Anke. Ook de GGD heeft zich gebogen over de zaak: “Zij namen alles onder de loep om te kijken of onze veiligheidsmaatregelen klopten. Ook zij constateerden dat we alles volgens de regels doen en met een gerust hart weer open kunnen.”

‘Hele lastige situatie’

Anke benadrukt dat ze volgens de GGD niet hoefden te sluiten, maar ze is blij dat ze zelf deze keuze heeft gemaakt. Zo kon ze rust creëren voor het team en alle cliënten met vragen zelf te woord staan. Dit was heel fijn, want er werd heel veel gebeld en gemaild: “Mensen willen weten hoe het zit, zeker nadat het in het nieuws kwam. Toen waren mensen bang voor tientallen besmettingen, maar het tegendeel blijkt waar. Ik heb geprobeerd voor ieder ieder die belde begrip te tonen. Ook de boze reacties, al waren dat er weinig.” De onderneemster begrijpt de onzekerheid en frustratie bij mensen, het is namelijk een hele lastige situatie. Toch kreeg Anke ook veel lieve berichten: “Veel klanten belden om ons succes te wensen.”

Weer aan de slag

De onderneemster prijst zich gelukkig met haar team. “Het is superfijn om de betrokkenheid te zien. Iedereen is heel blij dat we weer lekker aan de slag gaan deze week. “Natuurlijk leven we ook mee met de getroffen medewerkers. We hopen dat ze snel weer aansluiten, maar moeten eerst opknappen en bijkomen van de schrik. Zij kregen ook het nodige te verwerken”, vertelt Anke zonder in te gaan op de details. “De afspraken van deze medewerkers worden gewoon overgenomen”, zegt ze tot slot. 

Anke hoopt jullie allemaal weer te verwelkomen vanaf donderdag 13 augustus in hun filiaal in Doetinchem. Een afspraak maken bij de Beautyfabriek? Reserveer hier direct.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door de Beautyfabriek. Meer over de Beautyfabriek ontdekken?

de Beautyfabriek beauty en wellness

Vandaag gesloten

Waterstraat 9b, Doetinchem

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.