Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gemeente Doetinchem hijst geen regenboogvlag als tegengeluid Nashville-verklaring en dit is waarom

Door Melisa Verheijen 7 januari 2019

In Amsterdam wappert de regenboogvlag bij het stadhuis om een statement te maken tegen de Nashville-verklaring. ‘In onze stad mag je zijn wie je bent en houden van wie je wil’, post de gemeente van onze hoofdstad op Facebook. Doetinchem kiest ervoor geen regenboogvlag te hijsen. 

“Gemeente Doetinchem hijst geen regenboogvlag inzake de Nashville-verklaring. We zijn als gemeente neutraal. Niet tegen, niet voor: iedereen is welkom”, laat de afdeling communicatie weten.

Nashville-verklaring

In het Nashville-document staat hoe christenen moeten omgaan met zaken als huwelijk en seks. De makers spreken zich uit tegen homoseksualiteit, genderneutraliteit en transgenderisme. De verklaring werd in Amerika door ruim 20.000 mensen ondertekend en in Nederland tekende SGP-leider Kees van der Staaij onlangs de verklaring. Dit zorgde voor veel ophef.

Kerk hijst regenboogvlag

De Protestantse Gemeente Doetinchem hijst wel de regenboogvlag uit als tegenbeweging. Iets waar predikant Ina Veldhuizen als geen ander voor staat. De predikant is namelijk zelf homoseksueel. “In het sollicitatieproces in de kerk vormde mijn relatie nauwelijks een overweging voor de commissie. De enige overweging die ik hoorde, was dat mijn homoseksualiteit een voordeel zou kunnen zijn in de vertegenwoordiging van de veelkleurige liefde in deze gemeente.”

Het is niet duidelijk of er op meerdere plekken in Doetinchem de vlag wordt gehesen.

Vandaag hijsen we de regenboogvlag om een statement te maken tegenover de Nashville-verklaring. In onze stad mag je zijn wie je bent en houden van wie je wil.

Posted by Gemeente Amsterdam on Monday, 7 January 2019

mensen feest inwoners party concert Unsplash

Zoveel inwoners had Doetinchem eind 2018

Nederland telde eind vorig jaar 17,3 miljoen inwoners. In 2018 groeide de bevolking net als in voorg...

Meer over

Nieuws

adv.