Zo vraag je een openbare laadpaal voor elektrische auto’s aan in Doetinchem

Elektrische laadpaal | Foto: indebuurt

Heb jij ook het idee dat er steeds meer elektrische auto’s rijden in Doetinchem? En zie je ook steeds meer laadpalen in onze stad? Volgens een onderzoek van TechTiek klopt dat helemaal!

Voor dit onderzoek werd de meest recente data van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gebruikt. Daaruit blijkt dat het aantal elektrische auto’s in heel Nederland in een jaar tijd met 45 procent is gestegen naar 303.208. Ook in Doetinchem steeg het aantal elektrische auto’s.

Aantal elektrische auto’s in Doetinchem

Je hebt het dus goed gezien: er rijden echt meer elektrische auto’s in Doetinchem dan vorig jaar. Als je de cijfers erbij pakt, dan zie je het volgende in onze stad:

In totaal rijden er 846 elektrische auto’s rond, oftewel 144,5 per 10.000 Doetinchemmers. Dat is 41,7 procent meer dan in 2021. Maar hoe zit het dan met de laadpunten voor deze auto’s?

Laadpalen in Doetinchem

Volgens de ANWB telt Nederland in september 2022 ruim 107.000 openbare laadpalen. Daarnaast zijn er bijna 3.400 openbare snelladers. Daarmee heeft ons land de grootste laaddichtheid van Europa. In Doetinchem hoef je dan ook niet ver te zoeken, want je vindt hier 99 laadpalen. Mis je er toch nog eentje in jouw buurt of straat? Dan kun je een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente.

Laadpalen in Europa

In Europa staan ruim 300.000 oplaadpunten, bij meer dan 30.000 van die laadpunten kun je snelladen. Neem je een kijkje over de grens, dan zie je dat Nederland inderdaad koploper is qua aantal laadpunten. In België vind je er ‘maar’ 17.000. Duitsland heeft bijna 65.000 Ladepunkten en Frankrijk telt zo’n 60.000 bornes de recharge. De meeste bevinden zich in die landen in en rond grote steden.

Bron: ANWB

Openbare laadpaal aanvragen in Doetinchem

Heb jij een elektrische auto die je wil opladen? Dan heb je twee keuzes: je kunt zelf in de buidel tasten en een persoonlijke laadpaal bij jouw woning installeren. De andere optie is gratis een openbare laadpaal aanvragen in jouw straat of buurt. Het kost je niets en je hebt er niet alleen zelf profijt van, maar ook andere buurtgenoten met een elektrische bolide. Een openbare laadpaal aanvragen in Doetinchem doe je zo:

 • Ga naar laadpaalnodig.nl.
 • Vul je gemeente of postcode in.
 • Klik op de link die je naar de juiste pagina van jouw gemeente stuurt. Vul daar de vragen en gegevens in en klik op ‘Aanvraag indienen’ en klaar is kees!

Zodra je het aanvraagformulier hebt ingevuld, komt jouw aanvraag terecht bij de concessiehouder. Dat is het bedrijf dat de laadpalen aanbiedt.

Laadpaal plaatsen

Als de aanvraag wordt goedgekeurd is het de vraag waar de laadpaal precies komt. De concessiehouder geeft de beste plek door aan de gemeente. Gemeente Doetinchem maakt een verkeersbesluit en maakt dit bekend via de pagina bekendmakingen. Daarna hebben inwoners zes weken de tijd om bezwaar te maken. Is iedereen akkoord met het besluit, dan gaat de netbeheerder aan de slag. Normaal gezien wordt de laadpaal binnen achttien weken aangesloten. De concessiehouder is verantwoordelijk voor de plaatsing en het gebruik van de openbare laadpalen in Doetinchem.

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Veel minder woningen gebouwd dan volgens plan: zo zit het in Gelderland”

Veel minder woningen gebouwd dan volgens plan: zo zit het in Gelderland

Ga naar “De langste brug van Nederland in Doetinchem? Dit weet ChatGPT over onze stad”

De langste brug van Nederland in Doetinchem? Dit weet ChatGPT over onze stad

Ga naar “Waanzinnig: 5 x foto’s in kleur van het bombardement in Doetinchem (1945)”

Waanzinnig: 5 x foto’s in kleur van het bombardement in Doetinchem (1945)

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Belavi Balkonzonnescherm € 49,99”

Belavi Balkonzonnescherm € 49,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Alle Kwekkeboom oven & airfryer snacks Diepvries van € 4,99 voor € 2,69”

Alle Kwekkeboom oven & airfryer snacks Diepvries van € 4,99 voor € 2,69

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Bamboe opbergbox € 6,79”

Bamboe opbergbox € 6,79

 • Action
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “AH Gesneden verspakket oosterse nasi of AH Verspakket Indiase curry Madras van € 5,49 voor € 4,49”

AH Gesneden verspakket oosterse nasi of AH Verspakket Indiase curry Madras van € 5,49 voor € 4,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023

Agenda

Ga naar “Record Store Day”

Record Store Day

 • 22 april 2023
Ga naar “Koningsdag”

Koningsdag

 • 27 april 2023
Koningsdag 2022 doetinchemKoningsdag 2022 doetinchem