Duivelse dilemma’s voor directeur van Amphion Charles Droste

Door Melisa Verheijen 13 februari 2018

Dat Amphion opnieuw de titel ‘Beste theater van Nederland’ kreeg, heeft de directeur inmiddels een beetje kunnen laten bezinken. Tijd om Charles Droste persoonlijk te feliciteren én als we er dan toch zijn, wat pittige dilemma’s voor te leggen!

“Wat leuk dat jullie er zijn”, verwelkomt Charles ons. Hij maakt in zijn drukke schema graag tijd voor indebuurt. Trots laat hij de stoel zien waar het allemaal om draait. “Deze mag dus weer een heel jaar in Doetinchem blijven staan.”

Dilemma’s

Er is al veel geschreven over het beste theater van Nederland. Maar indebuurt zou indebuurt niet zijn als we er geen speciale draai aan zouden geven. Wij legden de directeur duivelse dilemma’s voor: ‘Nooit meer Amphion Open of nooit meer oudejaarsconference’? “Oehh, dat is een lastige!” Bekijk hieronder de keuzes van Charles:

‘Mag ik het wel even toelichten?’

Volgend jaar weer Theater van het Jaar of een gift van een ton? 

“We zijn ontzettend trots dat we deze mooie prijs weer in ontvangst mogen nemen en daardoor krijgen we natuurlijk ook veel aandacht. Artiesten kiezen in welke theaters ze willen spelen en het Amphion komt hierdoor sneller voor in het rijtje. Maar met een een ton kunnen we natuurlijk ook hele mooie dingen doen voor het theater.”

Nooit meer Amphion Open of nooit meer een oudejaarsconference? 

“Dat vond ik een héle moeilijke. Ik ben héél blij met Frans Miggelbrink die de oudejaarsconference fantastisch invult, maar ik kies tóch voor Amphion Open. Daar zijn we al een hele poos mee bezig en ik vind het belangrijk om regionaal talent ervaring op te laten doen in een professionele omgeving. Ja, daar zijn we heel trots op.”

Elke dag een selfie posten op Instagram of vloggen voor indebuurt? 

Dat antwoord viel ons toch een beetje van je tegen Charles. “Dat begrijp ik”, zegt de directeur lachend. “Ik ben simpelweg te druk om te vloggen. Dan is een selfie posten een stuk makkelijker. Maar dat wil niet zeggen dat ik indebuurt niet leuk vind hoor.” Gelukkig!

amphion-doetinchem-charles-droste-roel-kleinpenning

Ongelofelijk knap: Amphion opnieuw beste theater van Nederland!

Wát een leuk nieuws zagen wij vanmiddag voorbij komen op Facebook: Amphion is namelijk voor de derde...

Amphion theaters

Nu gesloten10:00 - 14:00

Hofstraat 159, Doetinchem

Bekijk meer:theaters

Meer over

Nieuws

adv.