Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In deze Doetinchemse kroegen kun je vanaf nu lekker doorzakken op zondag

Door Kelly Heerink 6 september 2019

Biertje? De bruine kroegen de Kartouwe en Merleyn mogen vanaf nu in de nacht van zondag op maandag open blijven tot 04.30 uur. Dat meldt de Gelderlander.

Met name personeel dat in andere horeca werkt, heeft het vaak nog heel gezellig om 02.00 uur. Na een weekend werken, gaan zij namelijk juist op zondag zelf op stap als de keuken weer glimt en alle tafels zijn schoongepoetst. “Ik moet vaak veel mensen teleurstellen als ik om 01.30 uur ’s nachts genoodzaakt ben om het laatste rondje aan te kondigen”, zegt eigenaar van café Merleyn en bestuurslid van Koninklijke Horeca afdeling Doetinchem Tom Wonnink.

Zondag soms zelfs drukker dan de vrijdag

“Op zondag is het soms zelfs drukker als op vrijdag”, vertelt Tom als we hem nog even bellen. “Personeel van kroegen als Paddy’s, Stadscafé Simons, De Kompaan, Gringo’s en zelfs De Kruisberg zit hier best vaak aan de bar.”

Lees verder onder de foto

Tom wonnink-merleyn-doetinchem-
Foto: Roel Kleinpenning

Het gaat, volgens een woordvoerder van de gemeente, om een pilot die duurt tot 1 januari 2020. Slaagt dit experiment dan wordt de algemene plaatselijke verordening (apv) van de gemeente Doetinchem aangepast. Nu kunnen de kroegen en discotheken in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag al open blijven tot 4.30 uur. Net als die dagen moet het terras wel gewoon om 02.00 uur leeg zijn en kunnen mensen binnen nog even lekker doorzakken. En tja, voor het personeel betekent dat nóg harder pokkelen. “Niet erg”, volgens Tom. “Dat hoort erbij!”

Misschien wil je dit ook lezen

Mood's

7 x deze Doetinchemse horecazaken zijn ontzettend Instagram-waardig

Kijk, natuurlijk ga je uit eten om te genieten van een lekkere maaltijd, maar het oog wil ook wat. V...

7 x stokoude cafés waar je opa vroeger een biertje dronk

Nick is barman van de week: ‘Het biertje smaakt het lekkerst als ie met liefde getapt is’


Meer over Muziekcafé Merleyn ontdekken?

Muziekcafé Merleyn cafés

Geopend12:00 - 04:00

Grutstraat 4, , Doetinchem

Bekijk meer:cafés

adv.