Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de vijf gevaarlijkste kruispunten van Doetinchem

Door Kelly Heerink 19 november 2019

Het aantal dodelijke ongelukken op kruispunten neemt toe in Nederland. Op welke plekken in Doetinchem gaat het vaak mis? 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Eerst even wat cijfers. De teller staat in totaal op 590 ongelukken in Doetinchem in de afgelopen drie jaar. Bij vijf ongevallen vielen doden te betreuren, 68 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Dat blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat die RTL Nieuws heeft geanalyseerd. 78 procent bestaat uit flankongevallen, waar personenauto’s bij betrokken zijn. Omdat het aantal ongelukken op kruispunten toe neemt, zetten wij de vijf meest gevaarlijke voor je op een rij.

Rozengaardseweg en Dr. Hubernoodstraat

Google Maps

Dit is het gevaarlijkste kruispunt, waar de afgelopen drie jaar vijf ongelukken zijn gebeurd.

Varkensweide en Europaweg

Google Maps

Ook op dit kruispunt zijn er de afgelopen drie jaar zijn vijf ongelukken geweest. Wist je trouwens al dat de Europaweg eind 2020 op de schop gaat?

Nijverheidsweg en Gildenstraat

Google Maps

Op de derde plek staat dit kruispunt op het industrieterrein. Hier zijn vier ongelukken gebeurd in de afgelopen drie jaar.

J.F. Kennedylaan en Haareweg

Google Maps

Een druk kruispunt: de J.F. Kennedylaan en Haareweg. Ook hier zijn vier ongelukken gebeurd in de afgelopen drie jaar. De gemeente heeft ook plannen met de J.F. Kennedylaan, maar dat duurt nog even.

Wei van Ome Karel en Terborgseweg

Google Maps

Wat volgens de analyse ook een gevaarlijke plek is, is de weg vanuit de Wei van Ome Karel naar de Terborgseweg. Hier zijn de afgelopen drie jaar vier ongelukken gebeurd.

Lees ook:

Fietsen donker

Dit zijn de fietsweggetjes die je beter kan vermijden in het donker

Wij deden een oproep waarin we vroegen waar je 's avonds liever niet fietst in het pikkedonker en we...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.