Dit zijn de maatregelen rondom de wedstrijd De Graafschap – Ajax

Door Melisa Verheijen 14 mei 2019

Nog één nachtje slapen en dan zijn alle ogen gericht op de superboeren en de Ajax-spelers. De gemeente heeft in overleg met de politie, het OM en De Graafschap maatregelen getroffen rondom het stadion en in de binnenstad van Doetinchem. Dit zijn ze: 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Fouilleren

Supporters van Ajax met een toegangskaart voor het uitvak maken gebruik van de verplichte buscombi. Supporters die vertrekken van de Johan Cruijf Arena worden gefouilleerd bij vertrek. De inzittenden van de bussen die niet vanuit Amsterdam vertrekken, maar ergens anders in het land, worden bij binnenkomst van het stadion gefouilleerd.

Geen ticket? Niet welkom

Ajax-supporters zonder (geldig) ticket zijn niet welkom in Doetinchem en worden door de politie teruggestuurd. Er zijn in Doetinchem geen activiteiten of mogelijkheden om buiten het stadion de wedstrijd te volgen. Supporters die rondom de wedstrijd door de politie worden aangehouden, zijn niet welkom bij een eventuele huldiging van Ajax in Amsterdam. Zij krijgen gedurende de huldiging een meldplicht of gebiedsverbod opgelegd.

Streng toezicht verkeer

De wijk rondom het stadion wordt vanaf 16.30 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De wijk is alleen toegankelijk voor bewoners van de wijk en automobilisten met een parkeerkaart voor P1 en P2. Ook worden automobilisten voor P4 en P5 en de media met de juiste kaarten ook doorgelaten. Hierop zal streng worden toegezien. De afzetting blijft in stand tot na de wedstrijd. Bij de toegang van het stadion zal verscherpte controle plaatsvinden. De gemeente vraagt alle supporters daarom om op tijd naar het stadion te komen, zodat de toegang soepel verloopt en iedereen op tijd binnen is.

Doorverkopen is niet toegestaan

De Graafschap meldt dat het doorverkopen van toegangsbewijzen aan derden niet toegestaan is.

Kampioenswedstrijd Ajax ANP

Kopzorgen: Superboeren verkopen kaartjes door aan Ajax-fans

Superboeren die hun kaartje voor de wedstrijd De Graafschap-Ajax doorverkopen aan Ajacieden. Wij kun...

Speelveld betreden ten strengste verboden

Het betreden van het speelveld is ten strengste verboden. Aanwijzingen van de stewards en politie dienen te allen tijde opgevolgd te worden.

En uh, vergeet vooral niet te genieten van de wedstrijd

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Sport

adv.