Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit kunnen we verwachten van het Joop Sarsplein

Door Pim Gerritzen 4 december 2019

Wauw! Het was even wachten, maar het Joop Sarsplein begint serieus vorm te krijgen. Wij waren bij de officiële oplevering met de vraag: wat kunnen we van het horecaplein verwachten?

De alom bekende Doetinchemmer Walter Hendrixen is vanaf nu de eigenaar van het Joop Sarsplein in de Grutstraat. Hij is duidelijk over het doel van het plein: “Met de komst van het horecaplein willen we dezelfde beleving brengen als in de stadsbrouwerij. Ook zullen hier evenementen worden georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan foodtrucks of een winterfair.”

Lees verder onder foto:

Joop Sarsplein
Walter Hendrix en familie Sars tijdens de oplevering. Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Een podium en bar

Hoewel de officiële opening pas staat gepland voor april 2020 wordt er de aankomende maanden flink gewerkt om het Joop Sarsplein kleur te geven. Denk hierbij aan: zitplaatsen, beplanting, een podium en natuurlijk een bar.

Doetinchemse gastvrijheid

De komst van het horecaplein in de Grutstraat betekent volgens wethouder Ingrid Lambregts een nieuw begin. Tijdens de oplevering laat de wethouder weten dat het plein bol moet staan van Doetinchemse gastvrijheid. Dit in combinatie met horeca en leuke evenementen moet van het Joop Sarsplein een aanwinst voor de binnenstad maken.

Nadruk op de historie

Wij kunnen het ons haast niet voorstellen, maar wellicht zijn er mensen die niet weten waar het nieuwe plein ligt. Het Joop Sarsplein is aangelegd op de plaats waar ooit het gebouw van dagblad de Gelderlander stond. Midden in de Doetinchemse Grutstraat.

Lees verder onder foto:

Joop Sarsplein
Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Het plein heeft de nodige historische elementen. Zo komen onder meer de oude glas-in-loodramen van het ‘Gelderlanderpand’ terug. Daarnaast onthulden wethouder Lambregts en Peter Kerris, gedeputeerde van provincie Gelderland, de toekomstplannen op een grote krantenpagina.

Lees ook:

gelderlanderpand-google-maps

Kogel door de kerk: oude Gelderlanderpand tegen de vlakte!

De kogel is door de kerk: het oude Gelderlanderpand in de Grutstraat mag gesloopt worden. Zoals het ...
de gelderlander gelderlanderpand dagblad

Journalist Henny Haggeman schrijft prachtig stuk over de sloop van het Gelderlanderpand

'Alsof er een stuk uit mijn lichaam wordt geslagen. Zo voelt de sloop van het Gelderlanderpand.' Dat...

Meer over

Nieuws

adv.