Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit komt er in voormalige gevangenis de Kruisberg

Door Eline Doldersum 28 juni 2018

Sinds de asielzoekers in 2017 zijn vertrokken uit de Kruisberg, staat het enorme pand leeg. Wat gaat er nu gebeuren met het prachtige gebouw dat ooit een gevangenis was? Wij hebben het antwoord voor jullie!

Met een oppervlakte van ruim 25 hectare is het alles behalve makkelijk om een nieuwe invulling te vinden voor de Kruisberg. Tóch heeft Suzanne ter Harmsel, specialist in het ontwikkelen van lege stadsdelen, een briljant idee voor Doetinchem bedacht. “De Kruisberg moet een hotspot worden voor lokale bedrijven”, vertelt ze aan onze collega’s van het Doetinchems Vizier.

Voormalige gevangenis

Twee lokale bedrijven hebben zich al gemeld bij Suzanne: Warrior Bootcamp Club en Katapult & Co. Suzanne hoopt dat meer bedrijven zich vestigen in de voormalige gevangenis zodat het meer gaat leven én bedrijven onderling met elkaar kunnen samenwerken. “Daarnaast zitten we ook te denken aan een gezamenlijke lunchroom”, vertelt ze.

Met deze lokale bedrijfjes zou de leegstand tijdelijk aangepakt moeten worden. “Hoe lang bedrijven precies kunnen blijven is moeilijk te zeggen. Dat kan een jaar zijn maar misschien ook wel tien jaar. Pas als er een definitieve bestemming komt voor de panden, moeten de bedrijven eruit. Tenzij de invulling van de tijdelijke bedrijven zo succesvol is, dat dit de definitieve invulling gaat worden.”

Toekomst

Voorlopig is deze definitieve invulling nog niet in zicht. “Een ontwikkelaar wil dit gebouw niet kopen omdat er geen woningen gebouwd mogen worden op dit terrein. De gevangenis mag niet gesloopt worden omdat het een monument is”, legt Suzanne uit. Kortom: de perfecte reden om met je bedrijf te bivakkeren naar de gevangenis, want zeg nou zelf: het is toch een fantastische plek om te ondernemen?

Meer over

Nieuws

adv.