Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dieven komen overal: zo vaak wordt er ingebroken in een Doetinchemse schuur of garage

Door Kelly Heerink 21 augustus 2019

Elke dag wordt er in Nederland zo’n 70 keer ingebroken in een schuur, box of garage. Heel vervelend! In Doetinchem is dit in de eerste helft van 2019 al 47 keer gebeurd. Dit was in 2018 nog maar 28 keer. 

Dit blijkt uit data van de politie die onze collega’s van Independer in kaart hebben gebracht. Op deze kaarten kun je zien hoe het met de inbraken in bijgebouwen is gesteld in jouw stad en in de rest van Nederland.

Ingebroken in jouw schuur

Is er bij jou ingebroken? Allereerst doe je dan natuurlijk aangifte. Maar je gaat waarschijnlijk ook tussen je paperassen op zoek naar je inboedelverzekering, want daarmee ben je in principe gedekt voor diefstal van spullen uit je schuur of garagebox. “Wel is het van belang om bij waardevolle spullen goed te kijken naar het maximaal verzekerde bedrag”, aldus Bas Knopperts van Independer. “Denk bijvoorbeeld aan elektrische fietsen of duur gereedschap.” Independer inventariseerde de dekking van 55 verschillende inboedelverzekeringen. Hieruit blijkt dat 15 van deze verzekeringen een maximaal verzekerd bedrag hanteren voor diefstal uit een bijgebouw. Met bedragen tussen de 250 en 10.000 euro zijn de onderlinge verschillen groot.

Check de inhoud van je schuur én van je verzekering

‘’Mensen die veel van waarde in hun schuur hebben staan, kunnen het best controleren of hun verzekering een maximaal verzekerd bedrag hanteert en of dit toereikend is. Als dit niet het geval is, kunnen zij uitwijken naar een polis die dit maximale bedrag er niet in heeft zitten”, weet Bas. 

Oeps, vergeten op slot te doen..

Bijna elke verzekeraar hanteert wel de regel dat er alleen dekking is als er zichtbare sporen van inbraak zijn. Zijn die er niet en ben je bijvoorbeeld vergeten je schuur op slot te doen? Dan zal een verzekeraar niet uitbetalen. 

Lees ook:

inbrekers-inbraak-inbraken-doetinchem

Zo groot is het inbraakrisico in Doetinchemse wijken

Doetinchemmers opgelet! Interpolis lanceerde de inbraakbarometer, waarmee je ziet wat het inbraakris...

Meer over

112 Nieuws

adv.