Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Care4Life run: geld inzamelen voor goede doelen uit de regio

Door Pim Gerritzen 27 juni 2019
Onder grote belangstelling en de themesong ‘Here Comes The Sun’ van The Beatles, werden afgelopen zondagmiddag om 15.00 uur de 65 deelnemers aan de Care4Life run binnengehaald op het Simonsplein. “De gekozen goede doelen verdienen de aandacht en ondersteuning.”

De 65 deelnemers aan de Care4Life run liepen een estafette van Maastricht naar Doetinchem, ruim 240 kilometer. Dit deden ze allemaal voor het goede doel, zo was te lezen in het Doetinchems Vizier. De goede doelen waarvoor dit jaar gelopen werd waren: Hospicegroep De Lelie in Winterswijk, Hospice Zutphen, Inloophuis De Oude IJssel en Stichting Sravana in Doetinchem.

hardlopen-doetinchem-kruisbergse-bossen-trailrun-weekendtips
Unsplash

Berg op en af

Claudi de Vries is één van de organisatoren en liep dit keer voor het eerst mee. Ondanks de vermoeidheid was ze ontzettend enthousiast: “Het was best zwaar. Helemaal door het vele bergop lopen, maar  het was superleuk.” Volgens Claudi was het echt teamwork. “We hebben het met ons allen gedaan het was allemaal heel goed verzorgd. Het motto ‘samen bereik je meer’ is wel van toepassing geweest. Ik ben supertrots, maar voel mijn benen wel”, aldus de sportieveling.  Vanavond zal ik wel instorten,” zegt zij met een glimlach.

Unieke ervaringen

Een andere deelnemer en tevens één van de organisatoren, Mike Timmer, roemde de run en de goede doelen. “Door wat zij betekenen voor veel mensen verdienen de goede doelen de aandacht en ondersteuning. Daar hebben wij en alle vrijwilligers het voor gedaan. Het voelt goed. Het is toch uniek wanneer er midden in de nacht 12 vrijwilligers ons van broodjes en drinken komen voorzien.”

hardlopen-sporten-doetinchem
Unsplash

Gezellig maar emotioneel

Het teamgevoel overheerste na de run. Bjorn Harbers maakte tijdens zijn dankwoord de groep deelnemers een  groot compliment. “Dit was echt een unieke groep. Er is geen onvertogen woord gevallen, het was leuk, gezellig, maar ook af en toe best emotioneel.” Ook de vertegenwoordigers van de goede doelen waren lyrisch over Care4Life. Pieter-Jan Eshuis van Stichting Sravana en Henk Wubbels van Inloophuis De Oude IJssel dankten de deelnemers en organisatie voor het binnenhalen van een fantastisch bedrag. Uiteindelijk bracht Care4Life 35.200 euro op.

Care4Life is het zesde editie van een Bax2Give evenement. De stichting is in 2013 opgericht door Bax advocaten belastingkundigen. Zij hebben als doel het ondersteunen en organiseren van sportieve activiteiten voor goede doelen. Meer weten over deze stichting? Check dan de website bax2give.nl

Meer over

Nieuws

adv.