Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bertie Bos stopt, maar Counter Bos gaat verder met Kevin Li aan het roer

Aangeboden door Counter Bos 1 maart 2019

Na veertig jaar in de horeca te hebben gewerkt vond Bertie Bos (55) het tijd om het stokje over te dragen. Jonge ondernemer Kevin Li (23) neemt het stokje graag in ontvangst. Hij is de nieuwe eigenaar van Counter Bos aan de Terborgseweg. 

Er heerste nogal wat onduidelijkheid in Doetinchem. Gaat Counter Bos stoppen? Die onrust willen Bertie en Kevin graag wegnemen Counter Bos aan de Terborgseweg gaat op dezelfde voet verder zoals altijd. Nou ja, bijna dan. Bertie Bos zal geen hamburgers meer omdraaien, Kevin Li neemt de cafetaria over. De counter aan de Synagogestraat in het centrum stopt wel.

Begrip in Doetinchem

Bertie vond dat het tijd werd voor jong bloed in de zaak. “Ik heb altijd mijn ziel en zaligheid in de zaak gestopt, maar na veertig jaar is mooi geweest. Ik ga maar eens rustig aan doen”, vertelt de oud-eigenaar aan een tafel in de cafetaria. Zijn opvolger zit naast hem. Het is aan hem de taak Bos in ere te houden. “Het is natuurlijk een begrip in Doetinchem en ik ga de kwaliteit waarborgen. Misschien zelfs hier en daar wat verbeteren”, lacht hij naar Bertie.

Counter Bos Bertie Bos en Kevin Li 2
Redactie indebuurt

De sauzen van Bos

De passie voor horeca is er bij Kevin al op jonge leeftijd ingeslopen. Zijn ouders hebben namelijk altijd in deze bedrijfstak gewerkt. “Ik hou van de verantwoordelijkheid. Wat je op de plaat legt en vervolgens aan de klant geeft, moet goed zijn. Wat ik zelfs het liefst eet? Ik vind alles lekker, want we hebben ambachtelijke producten en de prijs-kwaliteitverhouding is goed. Als ik écht moet kiezen, zou ik zeker de zelfgemaakte vleessalades en gehaktballen adviseren.” Bertie lust graag een karbonaadje en de sauzen van Counter Bos zijn een absolute aanrader. “Mijn ouders hebben onder andere de pindasaus, jagerssaus en zigeunersaus bedacht toen Counter Bos in 1959 begon. Erg geliefd onder Doetinchemmers.”

Counter Bos

Wat ga je het meest missen? “De mensen hè”, zegt Bertie zonder na te denken. “Maar het is tijd om de counter los te laten en ik heb er alle vertrouwen in dat Kevin Counter Bos succesvol gaat runnen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Counter Bos. Meer over Counter Bos ontdekken?

Counter Bos restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 22:00

Terborgseweg 55a, Doetinchem

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.