Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bereid je voor: dit wordt het weer in de zomer van 2019

Door Melisa Verheijen 10 juni 2019

Vorig jaar hadden we een prachtige zomer, voor sommige mensen was het zelfs té warm en ook was het erg droog. Wat kunnen we voor de zomer van 2019 verwachten? Wij keken in de glazen bol van Weeronline.

Je hoeft deze zomer niet naar een tropisch land op vakantie, je kunt gewoon lekker bakken op het Braamtse Gat (Stroombroek, net buiten Doetinchem). Het wordt namelijk droger, zonniger en warmer dan normaal.

Voorspellingen zomer 2019

Normaal is de gemiddelde temperatuur van juni tot en met augustus zo’n 17 graden, vorig jaar werd het gemiddeld 18,9 graden en dit jaar wordt het, volgens de meeste berekeningen, rond de 18 graden. Ook krijgen we daarbij veel zon, dus begin maar alvast met het inslaan van zonnebrandcrème.

Juni en juli

Al in juni krijgen we zomerse temperaturen door oosten- tot zuidoosten wind. De maanden juli en augustus wordt er juist wind vanuit het westen en zuidwesten verwacht, waardoor het aan de kust lekker afkoelt en niet snikheet is. In het binnenland geldt dat (helaas) niet.

Regen?

Kunnen we dan alleen maar mooi weer verwachten? Nee, ook tijdens een warme en droge zomer kunnen er buien voorkomen en koele lucht vanaf de zee. Op sommige warme dagen kunnen er zelfs stevige onweersbuien voorbij komen. Mede door de droogte is er dan ook kans op wateroverlast.

Zon-drinken-zonnestraal-nazomer

Foto’s: zo genoot Doetinchem van de eerste tropische dag

Wat hebben we genoten afgelopen weekend! De zomer moet officieel nog beginnen (21 juni), maar de eer...

5 gekke regels waar we ons in Doetinchem aan moeten houden

6 x deze Doetinchemse Instagram accounts zijn te leuk om niet te volgen

Meer over

Nieuws Weer

adv.