Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update: Dit is wat we weten over het schietincident vlakbij Slingeland Ziekenhuis [VIDEO]

Door Kelly Heerink 4 december 2019

In de buurt van Slingeland Ziekenhuis, op de Leerinkstraat en op de Kruisbergseweg is zondagavond een schietincident geweest. Dat schrijft De Gelderlander. In één auto waren kogelgaten te zien. Op straat lagen kogelhulzen.

Zondagavond werd de Kruisbergseweg en later ook de weg voor het ziekenhuis afgezet en deed de politie voor de hoofdingang uitgebreid onderzoek.

De politie onderzoekt het incident

Het slachtoffer van de schietpartij is een 22-jarige man uit Gouda, laat de politie weten. Hij is buiten levensgevaar. Er zijn nog geen verdachten aangehouden die met de schietpartij te maken hebben.

Update 3 december: De politie onderzoekt of er een verband is tussen de schietpartij van zondagavond in Doetinchem, en een vechtpartij tussen twee mannen net buiten het centrum van de stad, vier dagen eerder. Het slachtoffer zou hierbij doodsbedreigingen hebben geuit aan zijn belager – ‘Ik maak je dood’ – meldt een ooggetuige aan de Gelderlander.

Update 4 december: “Hij meldde zich in het ziekenhuis met meerdere schotwonden in zijn bovenlichaam”, zei politiewoordvoerder Marloes Ballast dinsdagavond in de uitzending van Opsporing Verzocht.

In de uitzending vroeg de politie of iemand iets weet over de donkere Volkswagen Golf van waaruit is geschoten op de blauwe Suzuki van het slachtoffer. De inzittenden van beide auto’s zouden eerder op de dag al ruzie hebben gehad elders in Doetinchem, waarbij ook geschoten zou zijn.

Afspraken gingen en gaan gewoon door

Op maandagochtend gaat alles er gemoedelijk aan toe. Auto’s slaan af richting het ziekenhuis en patiënten en bezoekers lopen in en uit. Alle ziekenhuisafspraken gingen en gaan gewoon door.

Lees ook:

Nationaal rookverbod scholen: ‘Het aantal leerlingen dat buiten rookt is al flink afgenomen’

Vanaf het begin van het volgende schooljaar mag er niet meer worden gerookt op het schoolplein. De m...

adv.