Zo kom je van die vervelende gourmetlucht af

Door Eline Doldersum 26 december 2018

Tijdens kerst worden de gourmetstellen weer massaal van zolder getoverd. Supergezellig, alleen die blauwe lucht die nog dagen in je kamer blijft hangen is iets minder prettig. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips voor jullie hoe je van deze vervelende gourmetlucht af komt!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Ventileren

gourmet-kerst
Unsplash

Een beetje voor de hand liggend, maar wel héél effectief: zorg dat je voldoende ventileert tijdens het gourmetten. Een klein raampje kan al wonderen doen om die blauwe lucht te verdrijven. Zitten jullie in de keuken? Zet dan ook vooral de afzuigkap aan.

Maak het gourmetstel meteen schoon

gourmetten-gourmet-kerst-schoonmaken
ANP

We snappen best dat je na een hele avond bakken en braden geen zin hebt om meteen aan het boenen te slaan, maar toch kun je het gourmetstel beter zo snel mogelijk schoonmaken. Zo voorkom je dat de laatste vleesrestjes aanbranden en een vieze geur verspreiden. Let op: laat de plaat wel eerst even afkoelen.

Een pannetje azijn

pan-fornuis-gourmet-gourmetlucht
Pixabay

Een andere veelgehoorde tip is: een pannetje water met wat azijn laten pruttelen op het fornuis. Zet de pan op het vuur voordat je het gourmetstel aanzet en de lucht in je woonkamer zal de hele avond een stuk frisser blijven.

Koffiebonen

venetie-doetinchem-speciaalzaak-3
Redactie indebuurt

Wist je dat Venetië ook hét perfecte middel in huis heeft om nare luchtjes te verbannen uit je woonkamer? Koffiebonen zijn namelijk de perfecte neutralisator. Sla een zak koffiebonen in, vul een pot en zet een kaars in het midden. De warmte zorgt ervoor dat de bonen hun aroma verspreiden door het hele huis. Dag vieze geurtjes!

Lekkere geurtjes

kaars-vieze geurtjes-kerst-kerstmis
Stoer & Sfeer

Is de vieze lucht nog steeds het huis niet uit? Wip dan even binnen bij Stoer & Sfeer. Maike verkoopt heerlijke geurkaarsen, geurstokjes en zelfs een huisparfum waarmee je huis in no time weer lekker ruikt. En ze heeft zelfs een speciale kaars voor vieze luchtjes. Vet handig!

Missen we dé briljante tip?

gourmetten-gourmet-gourmetlucht-kerst-kerstdagen-feestdagen
Unsplash

Heb jij nog een briljante tip waarmee je die vieze gourmetlucht makkelijk verdrijft? Leuk! Laat het ons dan weten via [email protected]. Dan voegen wij ‘m nog toe aan het lijstje!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.