Naalduitval bij de kerstboom? Zo voorkom je het!

Door Eline Doldersum 12 december 2018

Je kent het wel: je hebt de kerstboom nog maar nét staan en voordat je het weet is de vloer bezaaid met naalden. Wat doe je eraan en hoe voorkom je naalduitval bij de kerstboom? Wij vroegen het expert Stefan Vleeming. 

Het idee van een kerstboom is natuurlijk dat íe rond de kerst nog in vol ornaat in de kamer staat (en niet al voor de helft in de stofzuiger is verdwenen). Alleen hoe voorkom je dat de naalden loslaten? “Daar hebben we wel een aantal handige trucjes voor”, vertelt Stefan, mede-eigenaar van tuincentrum Peer.

Speciale standaard

Eén van de trucs van Stefan? “De standaard! Zorg dat je de kerstboom plaatst in een standaard met een klein waterreservoir. Zo kun je de kerstboom elke dag een beetje water geven. De kerstboom heeft namelijk – ook binnen – flink wat water nodig om in topvorm te blijven.”

Heb je een boom met kluit? Dan mag je de gieter nog wel wat vaker tevoorschijn toveren. Deze kerstbomen hebben per dag zo’n halve liter water nodig en direct na het optuigen soms wel anderhalf tot twee liter. Vergeet dit dus niet!

Naalduitval bij de kerstboom

Stefan heeft nog een laatste tip om je kerstboom tot de kerstdagen in vorm te houden. “We hebben ook speciale kerstbomenvoeding die je op dag één en op dag vijf kunt toevoegen aan het water. Zo blijft de boom langer groen én het voorkomt naalduitval bij de kerstboom.”

Wat verder nog zou kunnen helpen om een naaldendeken te voorkomen? De kerstboom op een tochtvrije plek plaatsen, niet te dichtbij een kachel en op een standaard of krukje als je vloerverwarming hebt. Daarnaast is het slim om de stam en naalden goed nat houden met een plantenspuit. Op naar een naaldvrije kerst!

tuincentrum peer-kerst-kerstbomen (6)

Dit tuincentrum heeft álles wat je nodig hebt om in kerstsfeer te komen

Nu Sinterklaas het land heeft verlaten, kan de kerstvoorpret écht beginnen. Bij Tuincentrum Peer vin...

adv.