Kerstliefhebbers opgelet: ‘Dit is de grootste kerstmarkt die Doetinchem ooit heeft gehad!’

Door Eline Doldersum 6 december 2017

Warme chocolademelk met slagroom, versierde pleinen en tientallen kerstkraampjes: in Doetinchem kunnen we dit weekend slenteren over onze eigen kerstmarkt. En dan hebben we het niet over een handvol kraampjes, maar een échte kerstmarkt. ‘Het is de grootste die Doetinchem ooit heeft gehad.’

Hoe kun je nou beter in de kerststemming komen, dan met een échte kerstmarkt? Dat is precies wat Henk en Jan, de organisatoren van de kerstmarkt ook dachten. En daarom organiseren de twee mannen dit weekend, op vrijdagavond 8 en zaterdag 9 december, een kerstmarkt in hartje Doetinchem. Wat een top idee!

Sfeervolle kerstkraampjes

Het duo begon een jaar geleden met een kleine twintig kraampjes, maar inmiddels zijn dat er meer dan zestig geworden! Maar waar zijn al die kerstkraampjes mee gevuld? “Van álles! Denk aan leuke woonaccessoires van Kekkedinge, heerlijke koffie van Venetië, maar ook kerstbomen, mooie ballen voor in de boom en foute kersttruien”, vertelt Henk enthousiast.

“Het is allemaal gerelateerd aan kerst en winter”, vult compagnon Jan aan. Zelfs voor de lekkernijen hoeven we volgens de twee de grens niet meer over. “We hebben uiteraard ook gezorgd voor warme chocolademelk met slagroom, erwtensoep, bockworsten en glühwein. Dat mag op een kerstmarkt natuurlijk niet ontbreken.”

kerstmarkt-doetinchem-kerst-feestdagen
Jan en Henk

Kerstman

Heb je alle prachtig versierde kraampjes gezien? Ook dan is er nog genoeg te doen. “We hebben een podium op de Veentjes en op het Schouwburgplein waar de Muziekschool, het Amphion en de Gruitpoort diverse optredens verzorgen. Daarnaast is er een skihut, loopt de kerstman de hele dag over de markt met zijn elfjes en kan er ook nog een biertje worden gedronken.”

De markt begint op het Schouwburgplein … en dat is niet zomaar. “De kerstmarkt wordt georganiseerd vanuit Stichting Stadstuinen, dus we hopen met de markt ook de tuinen op de kaart te zetten. Het is –  met een levende kerststal, de prachtige verlichting en een kerstman waarmee kinderen op de foto kunnen –  in ieder geval de moeite waard om even doorheen te lopen!”

Kerst 2018

Voor de echte kerstliefhebbers hebben we nóg meer goed nieuws, want het duo heeft de kerstmarkt voor volgend jaar ook alvast op de planning gezet. “Het is goedgekeurd door de gemeente, dus op 8 en 9 december 2018 kunnen Doetinchemmers opnieuw een kerstmarkt verwachten.”