Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek

Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek

Over Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek

Elf gemeenten in de Achterhoek slaan de handen ineen voor een gezamenlijk project waar het bijzondere erfgoed uit de wederopbouwperiode dat deze regio bezit, groots onder de aandacht wordt gebracht.

In dit project staan de verhalen en de tijdsgeest van deze periode centraal, maar het slaat ook een brug naar de opgaven van nu. Maatschappelijk draagvlak, leefbaarheid en participatie en natuurlijk duurzaamheid en energietransitie zijn daarbij uitgangspunt.

De Achterhoek probeert met dit project de samenwerking tussen de regionale partners te versterken en afspraken te maken met de provincie Gelderland, de Rijksoverheid en relevante regionale partijen over de aanpak van en inzet op de opgaven rond wonen en (leegstaand) vastgoed. Het is belangrijk hierin te investeren, om ook in de toekomst een economisch sterke en aantrekkelijke regio te blijven. Het gaat om de gezamenlijke aanpak van de gemeenten Aalten, Bronckhorst, Berkelland, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen. Grote en kleine gemeenten trekken op als regio en vergroten samen de kennis en ervaring.

Het project wordt ondersteund door de provincie Gelderland, de Erfgoed Deal en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. 

Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek

Bekijk meer

Ontdek meer van Doetinchem