Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niezen door hooikoorts of corona: dit adviseert het RIVM Doetinchemmers met klachten

Door Pim Gerritzen 7 april 2020

Het zachte lenteweer is niet bij elke Doetinchemmers even welkom. Door de warme temperaturen komen er namelijk veel pollen in de lucht, wat klachten oplevert bij Doetinchemmers met hooikoortsklachten. Sommige symptomen lijken erg op die van het coronavirus. Wat moet je doen als je bijvoorbeeld opeens veel moeten niezen? Wij zochten het uit.

“Het lastige is, dat een deel van de klachten – niezen en hoesten – lijken op het beginstadium van het coronavirus. Je kunt dit ook niet onderscheiden van elkaar”, vertelt RIVM-persvoorlichter Coen Berends aan indebuurt.

Advies van RIVM

Doordat de klachten lastig te onderscheiden zijn, adviseert het RIVM om bij symptomen binnen te blijven. Coen licht toe: “Moet je veel hoesten of niezen? Blijf dan thuis. Ook al weet je niet of je last hebt van hooikoorts of het coronavirus hebt. Krijg je zwaardere klachten zoals keelpijn en koorts, dan is dit geen hooikoorts en is de kans groter dat het om het coronavirus gaat. In dat geval kun je contact opnemen met je huisarts.”

Medicatie

Coen heeft ook nog een tip voor Doetinchemmers die vaker last hebben van hooikoorts. “Heb je medicatie tegen hooikoorts? Dan is het verstandig om daar nu al mee te beginnen en die goed in te nemen gedurende deze periode.”

Pollen in Doetinchem

De zon laat zich de komende dagen weer zien, inclusief aangename temperaturen. Hierdoor zijn er veel pollen in Doetinchem. Op de site van Weeronline kun je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn. Zo zien we dat in Doetinchem de meeste pollen op dit moment afkomen van de berk. Weten wanneer je last kunt hebben van welke pollen? Check dan eens de pollenkalender.

Lees ook:

Dit is waarom er relatief weinig corona-infecties zijn in Doetinchem

Achterhoekers volgen de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen zó goed op, ...

‘Scholder an scholder’: bekijk deze mooie video over Achterhoekse saamhorigheid

 "Een regio vol verenigingsleven, innovaties en wereldbedrijven. Maar ons echte goud is: onze saamho...

Oproep: laat jouw woning zien in een virtuele editie van ‘binnenkijken bij’

Eén van onze favoriete rubrieken op indebuurt is Binnenkijken bij, waarbij we binnengluren bij ander...
koffie-barista-doetinchem-vacatures

Oproep: welke plekken in Doetinchem mis jij nu het meest?

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, zijn horecazaken gesloten en z...

 

Meer over

Gezondheid

adv.