Griepgolf! Dit kun je doen tegen griep en verkoudheid

Door Melisa Verheijen 10 januari 2019

Het is je vast niet ontgaan: de griepgolf heeft ook Doetinchem bereikt. Als jij niet ziek bent dan vast je zus, vader, tante of buurman. We spreken officieel van een griepgolf in Nederland, meldt het AD. Met deze tips kom jij er vast weer bovenop. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Stomen

via GIPHY

Met je hoofd boven een pan heet water stomen is een bekende truc. Je kunt bij de apotheek allerlei tabletten kopen om in het kokende water te gooien, maar veel mensen zweren bij simpelweg kamille. Waar je die haalt? Op de markt bij Meta Boon of bij de Gezondheidswinkel in de Boliestraat. Het helpt je luchtwegen te openen en is honderd procent natuurlijk.

Ui naast je bed

via GIPHY

Ui doet iets met je neus. Het helpt je luchtwegen te openen en en is trouwens ook goed voor je huid. Snijd daarom een ui in grove stukken en leg deze in een kommetje op je nachtkastje als je gaat slapen. Dat werkt verlichtend en je wordt wakker met een open neus. Voor je partner die nergens last van heeft, is het misschien minder..

Lief zijn voor je neus

via GIPHY

Als je veel je neus moet snuiten kan dit pijn gaan doen en een schrale huid veroorzaken. Koop dan wat vette lippenbalsem bij Holland & Barrett en smeer dit op en rondom je neus. Dat verzacht de pijn. Smeren maar!

Zoutoplossing

via GIPHY

Als je neus echt helemaal dicht zit, neem dan wat water en doe daar een snufje zout bij. Laat het even staan in een bakje of glas. Als het zout is opgelost, snuif je het water op. Doe dit een paar keer per dag en je kunt weer ademen. Je kunt trouwens ook een zoutoplossing kopen bij de apotheek in Doetinchem, dat doet hetzelfde alleen is verpakt in een handige neusspray. Let wel op dat je een zoutoplossing koopt die echt alleen uit zout en water bestaat, dat is het beste voor je neus.

Gember voor je keel

via GIPHY

Maak een kop thee van een stuk gember, een kaneelstokje en een halve citroen. Laat dit een kwartiertje koken. Zeef het geheel en doe er een lepeltje honing bij voor je het opdrinkt. Het helpt niet alleen tegen verkoudheid. De gember is koortsverlagend en is goed voor een zere keel. Tip: bij Venetië hebben ze allerlei soorten verse, losse thee!

Anti-koorts sokken

via GIPHY

Neem een paar katoenen sokken en doordrenk deze met een mix van azijn en water. Even goed uitwringen en aantrekken. Doe er een of twee paar droge sokken overheen. Als je hiermee slaapt zou je de volgende dag moeten merken dat de koorts een stuk lager is. Het schijnt ook te werken met citroensap of aardappelschillen in je sokken. Proberen waard, toch?

Uitrusten

Eén van de beste medicijnen tegen de griep? Rust! Dus kruip lekker met een deken op de bank of ga je bed in. Om verveling te voorkomen, kun je natuurlijk een bezoek brengen aan indebuurt Doetinchem. Wij trekken je met onze positieve verhalen wel door die vervelende griep heen!

Drink veel (vooral water), neem als het echt niet gaat een paracetamol en een lekker warme douche of bad. En beterschap! 😉

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gezondheid

adv.