Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekupdate corona RIVM: dalende cijfers in Doetinchem

Door Carin van der Meij 1 december 2020

Het RIVM heeft een nieuw weekrapport uitgebracht met de meest recente coronacijfers. Daaruit blijkt dat in Doetinchem 69 mensen positief zijn getest op het coronavirus. De cijfers gaan over de periode 25 november tot en met 1 december.

Er is sprake van een daling, want een week eerder waren dit er 81.

Coronabesmettingen in Doetinchem

Er is afgelopen week niemand aan het virus overleden. In totaal zijn er sinds de corona-uitbraak achttien Doetinchemmers aan het virus overleden. Op 1 december was het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus 40. In één week tijd kwam daar één patiënt bij.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Doetinchem vanaf 13 maart tot en met nu (1 december).

Lees verder onder de grafiek: 

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen er in totaal zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van sterfte- en ziekenhuisopnames bij de GGD niet verplicht is, kan het zijn dat deze cijfers niet volledig zijn.

Ben je benieuwd naar cijfers van heel Nederland? Lees hier meer over op het AD.

Lees ook:

Frank is dol op verlichting: ‘Buiten is mijn domein, volgend jaar ook de zijkant’

De 29-jarige Doetinchemmer Frank Pijnappels is het inmiddels wel gewend: media-aandacht. Na zijn fot...

adv.