Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update coronacijfers: zo snel stijgt het aantal positieve testen in Doetinchem

Door Carin van der Meij 20 oktober 2020

De gedeeltelijke lockdown heeft nog geen effect op het aantal positief geteste Nederlanders. Het aantal meldingen is ten opzichte van vorige week juist gestegen met 27 procent. Afgelopen week zijn 55.587 mensen bij de GGD positief getest op corona, 140 van hen komen uit Doetinchem.

Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM, die gaat over de periode van 14 tot en met 20 oktober. De laatste week zijn de cijfers in Doetinchem opnieuw sneller gestegen dan voorheen. In de week hiervoor kwamen er 111 geregistreerde besmettingen bij.

Bekijk de grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Doetinchem vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Lees verder onder de grafiek:

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Doetinchem zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak in Nederland (13 maart) tot nu toe (20 oktober). Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Doetinchemmers er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Doetinchemmers die aan corona overleden zijn.

Landelijke cijfers

Zoals eerder gezegd zijn er afgelopen week 55.587 Nederlands positief getest op het coronavirus. Een week eerder lag dit aantal nog op 43.903. Het aantal mensen dat is opgenomen op de intensive care is gestegen van 192 naar 287. In totaal zijn 185 mensen afgelopen week overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Lees ook:

Agelink Uitvaartzorg 5

Agelink Uitvaartzorg geeft antwoorden over uitvaarten in coronatijd

De coronamaatregelen hebben treurig genoeg ook invloed op de uitvaartbranche. Samenkomen met de hele...

Gedeeltelijke lockdown: ‘Mensen, rammelend aan de voordeur, teleurstellen blijft moeilijk’

'We gaan naar een gedeeltelijke lockdown', vertelt Mark Rutte tijdens de persconferentie van dinsdag...

Jarige job Mart (24) werd alsnog verrast door visite [VIDEO]

Ook voor Doetinchemmer Mart Visser met het Syndroom van Down (ontwikkelingsleeftijd: vier jaar oud) ...

adv.