Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plekken in Doetinchem is een mondkapje verplicht per 1 december

Door Carin van der Meij 28 november 2020

In het openbaar vervoer, in het vliegtuig, op de luchthaven en in een touringcar ben je al verplicht om een mondkapje te dragen. Vanaf dinsdag 1 december wordt de mondkapjesplicht uitgebreid naar alle publieke binnenruimtes. Hier een opsomming van een paar plekken in Doetinchem waar je voortaan een mondkapje moet dragen. 

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Tot nu toe was het dragen van een niet-medisch mondkapje in publieke binnenruimtes een dringend advies, maar dit wordt nu verplicht. Het geldt voor iedereen van 13 jaar of ouder. Wie zich hier niet aan houdt, riskeert een boete van €95,-.

Winkels

Foto: Nick ter Haar

Of het nu om een supermarkt, kledingwinkel of juwelier gaat; in alle winkels geldt dat je voortaan een mondkapje moet dragen.

Musea

Foto: Redactie indebuurt

Een bezoekje brengen aan het Stadsmuseum of Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum. Vergeet niet je mondkapje mee te nemen, want ook hier is dit vanaf december verplicht.

Theaters en concertzalen

lads-n-lasses-amphion-open
Foto: Redactie indebuurt

Wanneer je naar De Gruitpoort, de Vue bios of Schouwburg Amphion binnenstapt, moet je vanaf 1 december een mondkapje dragen. Als je eenmaal op je plek zit, mag je wel je mondkapje afdoen. Ga je tussendoor naar de wc? Dan moet de mondkap weer op.

Benzinestations

Foto: ANP

Tip: leg een extra mondkapje in de auto. Je kunt namelijk vanaf december alleen tanken en aan de counter betalen als je een mondkapje op hebt.

Horeca

Foto: Redactie indebuurt

Restaurants, cafés, en andere horecazaken zijn vanwege de gedeeltelijke lockdown nog steeds gesloten. Als de deuren weer geopend zijn, is het hier verplicht om een mondkapje te dragen. Net als in het theater en een concertzaal mag je ‘m aan tafel wel afdoen.

Onderwijs

Foto: Jan van den Brink

Leerlingen, studenten, leraren en ander personeel in het onderwijs moeten een mondkapje dragen als zij door het schoolgebouw lopen. Dit geldt voor iedereen in het voortgezet onderwijs, het voortgezet speciaal onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs. Als iedereen in de les een vaste zit- of staanplaats heeft, mag het mondkapje af. Voor lessen in zang, toneel, gym en andere vormen van praktijkonderwijs is een uitzondering gemaakt. Daar hoef je dus geen mondkapje te dragen.

Bij de kapper, tijdens rijlessen of andere contactberoepen

Autorijschool Bosgoed
Foto: Autorijschool Bosgoed

Het is onmogelijk om in een kapsalon, nagelstudio of massagesalon anderhalve meter afstand te houden. Daarom moeten zowel klanten als medewerkers in contactberoepen verplicht een mondkapje dragen. Zorgverleners zoals huisartsen en fysiotherapeuten krijgen hiervoor een uitzondering.

Doetinchem Centraal en De Huet

trein-storm-doetinchem-valeie-en-julia
Foto: Redactie indebuurt

Het is al verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Voortaan moet je er ook eentje in stations en bij bus- en tramhaltes dragen. Dit geldt ook als je het station alleen als doorgang gebruikt.

Say cheese

Eigen foto

Meer details over de mondkapjesplicht lees je op de website van de Rijksoverheid. Enne, gewoon blijven lachen hè. 😉

Misschien wil je dit ook lezen:

Dag van de Ondernemer: 5 x deze Doetinchemmers pakken (het anders) aan

Guess what: het is de Dag van de Ondernemer. :)  De coronamaatregelen vergen veel creativiteit én fl...

Mag dat: met je hond een blokje om als je in quarantaine zit

Wanneer jij of een huisgenoot positief getest is op het coronavirus, zal je een tijdje in quarantain...
skyzone-doetinchem-herfst-tips

Geen verlenging van extra maatregelen: ‘Blij dat kinderfeestjes weer mogen hier’

De extra coronamaatregelen die sinds 4 november gelden, worden niet verlengd. Dat betekent dat onder...
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Nieuws

adv.