Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe cijfers van het RIVM: aantal besmettingen in Doetinchem blijft hetzelfde

Door Carin van der Meij 24 november 2020

In de afgelopen week rapporteerde de GGD 80 nieuwe meldingen van Doetinchemmers die positief zijn getest op het coronavirus. Dat blijkt uit het nieuwe weekrapport van het RIVM. De cijfers gaan over de periode 18 tot en met 24 november. Een week eerder waren dit er 81. 

Er is afgelopen week niemand aan het virus overleden. In totaal zijn er sinds de corona-uitbraak achttien Doetinchemmers aan het virus overleden. Op 24 november was het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus 39. In één week tijd kwam daar één patiënt bij.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Doetinchem vanaf 13 maart tot en met nu (24 november).

Lees verder onder de grafiek: 

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen er in totaal zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van sterfte- en ziekenhuisopnames bij de GGD niet verplicht is, kan het zijn dat deze cijfers niet volledig zijn.

Benieuwd naar het weekrapport van de RIVM op landelijk niveau? Lees hier meer over op het AD.

Lees ook:

11 x hoe overleef ik een quarantaine: ‘Optutten voor precies helemaal niks’

Ik - Amber Hagemeijer - zit al ruim twee weken in quarantaine met mijn familie. Eerst omdat mijn moe...

adv.