Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: met je hond een blokje om als je in quarantaine zit

Door Amber Hagemeijer 26 november 2020

Wanneer jij of een huisgenoot positief getest is op het coronavirus, zal je een tijdje in quarantaine moeten. Geen fysiek contact meer met de buitenwereld, je leeft enkel en alleen in je eigen huis. Maar wat als je een hond hebt… mag je hem dan nog wel uitlaten in Doetinchem? Wij zochten het uit.

Zit je dan met je familie in quarantaine. Vóórdat jullie opgesloten zaten, wilde niemand de hond uitlaten. Maar nu wil het hele huishouden met alle liefde Bruno de hond uitlaten. Alles om maar even weg te zijn van huis. Mag dat eigenlijk wel of zijn jullie echte boefjes en strafbaar bezig?

Regels

Het RIVM zegt hierover het volgende: “Als je geen klachten hebt zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, hoesten, benauwdheid en/of koorts, kun je gewoon je hond uitlaten. Als je wel één van deze klachten hebt, vraag dan iemand anders je hond uit te laten. Voor iedereen die de hond uitlaat geldt de algemene preventieve maatregel om tenminste 1,5 meter afstand tot andere mensen in acht te nemen.” Duidelijk! Dus je mag Bruno gewoon uitlaten als je in quarantaine zit, mits je geen klachten hebt.

Lees ook:

Mag dat: met een melkbus carbidschieten in Doetinchem

Dit jaar mag je in heel Nederland geen vuurwerk afsteken tijdens oud en nieuw. Er is wel een uitzond...

Mag dat: knetterhard fietsen op je elektrische tweewieler

Je ziet ze steeds vaker: elektrische fietsen. Soms word je bijna van je eigen fiets afgereden doorda...

Mag dat: kippen houden in een Doetinchemse woonwijk

Ze zijn niet erg veeleisend en zorgen met een beetje geluk ook nog eens iedere dag voor een vers eit...

Meer over

Corona Dieren

adv.