Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronaboetes: zoveel Doetinchemmers kregen (al) een prent

Door Carin van der Meij 3 juli 2020

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot is die kans op een ‘coronaboete’? Dat verschilt per gemeente. 

Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur in samenwerking met LocalFocus. Ruud Kuin van de BOA Bond noemt de grote verschillen tussen gemeente ‘slecht voor het draagvlak en het rechtsgevoel’.

Coronaboetes in Doetinchem

Laten we voorop stellen: het is natuurlijk belangrijk dat wij ons allemaal aan deze regels houden. Dat lukte in de Achterhoek heel goed een paar maanden geleden. Toch zijn er Doetinchemmers die dit niet hebben gedaan. Met als gevolg een dikke prent. Over hoeveel boetes praten we? Onze gemeente heeft met LocalFocus het aantal coronaboetes gedeeld.

Cijfers

Zo blijkt dat Doetinchemse handhavers tussen 15 maart en 15 juni in totaal 19 mensen hebben bekeurd op basis van corona-noodverordeningen.

Regio Achterhoek

Is dit veel? Laten we het in perspectief zetten en naar de regio Doetinchem kijken. In de gemeenten Doesburg, Oost-Gelre en Oude IJsselstreek deelden handhavers nul boetes uit. In Aalten drie en van Bronckhorst en Montferland is er geen informatie.
Op onderstaande kaart kun je zien hoeveel coronaboetes in heel Nederland zijn uitgeschreven. Het gaat hier om boetes die zijn uitgeschreven door handhavers in dienst van de gemeente. Let op: niet van elke gemeente zijn dus deze gegevens bekend.

Lees verder onder het kaartje:

Per 1 juli zijn de coronamaatregelen iets meer versoepeld. Ben je kwijt wat nu wel en niet mag?

Lees dan dit artikel:

De Graafschap

Dit gaat er vanaf 1 juli veranderen in Doetinchem: ‘Zangclub De Vijverberg’

Groen licht: de coronamaatregelen worden per woensdag 1 juli verder versoepeld. Zelfs nog meer dan o...

Meer over

Corona Nieuws

adv.