Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de laatste cijfers van Doetinchem

Door Carin van der Meij 4 augustus 2020

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuwe cijfers gepubliceerd: ook deze week zijn er meer Nederlanders positief getest. 

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat afgelopen week – 29 juli tot en met 4 augustus – in totaal 2.588 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat zijn er 1.259 meer dan vorige week.

Coronabesmettingen in Doetinchem

Dat is de landelijk situatie, wat is de status in Doetinchem? Nou die blijft onveranderd. Net als vorige week is er 1 geregistreerde besmetting. Deze persoon is niet opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig zijn er in onze stad ook geen sterfgevallen. Als we kijken naar de rest van de regio, dan zien we dat in de omliggende gemeentes het aantal besmettingen stabiel blijft. In de gemeentes Zutphen, Brummen en Zevenaar zijn de meeste besmettingen.

In kaart

LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht. Bekijk hier de actuele stand van zaken per gemeente.

Persconferentie

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdagavond 6 augustus een persconferentie over de stijgende coronacijfers. Ze zoomen in op bepaalde regio’s en kondigen (indien nodig) extra regionale maatregelen aan. Houd indebuurt in de gaten voor actuele updates.

Dit moet je weten als je deze zomer geen coronaboete wilt krijgen

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje...

5 x deze nieuwe hobby’s zijn tijdens corona ontdekt in Doetinchem

De één slaat aan de wandel, de ander leest ein-de-lijk eens dat boek dat er al maanden ligt en weer ...

Handig! Op deze kaart zie je waar het druk is in Gelderland

Voor wie er wel weer op uit wil, maar drukke plekken wil mijden is er nu de Monitor Bezoekersdrukte....

 

Meer over

Corona Nieuws

adv.