Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x thuiswerktips van Leonie Engelaar: ‘Een goede houding is een afwisselende houding’

Door Kelly Heerink 14 april 2020

We weten allemaal wel een beetje hoe het niét moet: onderuit gezakt op de bank met je laptop op schoot of uren naar je scherm turen zonder pauzes. Hoe het dan wel moet? We klopten aan de deur bij de Doetinchemse fysiotherapiepraktijk van Leonie Engelaar – (figuurlijk dan)! 

Pagina 3/6
⟵ swipe swipe ⟶

Afwisselende houding

Eigen foto

“De beste houding is een afwisselende houding”, zegt Leonie direct. Op kantoor haal je soms even koffie voor jou en je collega’s, maak je een praatje aan het bureau van een ander of loop je even door de stad, over het industrieterrein of een blokje om. Thuis blijkt dit toch een stuk lastiger voor velen. 

Rekken en strekken

“Zorg voor voldoende beweging tussendoor. Pak de trap, ga wandelen tijdens je lunchpauze maar doe ook regelmatig wat rek- en strekoefeningen tussen het werken door.”

Wees trots!

Eigen foto

“Neem tussendoor regelmatig een trotse houding aan”, zegt ze ook nog over de houding. We mogen sowieso best trots zijn op onszelf, toch? Ga dan ook zo zitten – kin omhoog, rug recht en stretch je schouders!
“Je kan ook de bureaustoel vervangen door een zitbal, dit werkt zelfcorrigerend aan een goede houding doordat je de balans moet zoeken.”

Creëer een goede werkplek

Foto: Redactie indebuurt

“Als je werkt op een laptop, gebruik dan een extern toetsenbord en losse muis.  Zet het beeldscherm omhoog met een laptopsteun zodat de bovenrand van je scherm op ooghoogte zit. Je kijkt dus als het ware net iets over het scherm heen als je rechtuit kijkt.” Heb je geen steun? Leg dan een paar dikke boeken onder je laptop.
“En daarbij”, zegt ze, “h
oud het rustig voor de ogen, let erop dat de zon niet in je beeldscherm schijnt. Je ogen moeten zich dan steeds op een wisselende hoeveelheid licht instellen.”

Denk ook aan je voeding

Het is allemaal in je buurt, die gevulde la met chips en snoep en een fijne koelkast. “Let erop dat je gezond en gevarieerd eet, grijp dus niet te snel naar de koeken en frisdranken”, aldus Leonie.

Misschien wil je dit ook lezen:

Zo houd je het gezellig: 7 x thuislestips van meester Simon

Thuis je (school)werk doen, het is voor iedereen wennen. Zo ook voor kinderen, ineens zitten ze niet...
Pagina 3/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.