Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo houd je de zoemende wespenplaag op afstand: 3x tips vanuit de horeca

Door Kelly Heerink 11 augustus 2019

Vervelend, die zoemende wespen wanneer je lekker aan je Italiaanse ijsje likt of een slokje wil nemen van je witbiertje. Onze tip? Een open deur: blijf rustig, gebruik je hand niet als vliegenmepper en kijk vooral goed naar je lekkere hapje of drankje vóórdat je een hap of slok neemt! Gelukkig geven eigenaren en medewerkers van IJssalon Friûl, de Churros snackkraam en Eterij & Tapperij ’t Raedthuys meer tips. 

Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

IJssalon Friûl

Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink

“Irritant hoor, wespen die telkens komen kijken hoe ik een ijscoupe maak”, zegt Tania – eigenaresse bij de Doetinchemse gelateria. IJjes worden gemaakt achter de opengeslagen deuren, waar de zwerm de weg wel weet. Ook op het terras bleek het qua wespen druk de afgelopen tijd. “Tot een paar dagen geleden”, vertelt ze. “We hebben wat goedkope ‘nepnesten’ opgehangen, en”, zegt ze met haar fingers crossed, “het lijkt te helpen. Maar het kan ook toeval zijn, het weer is ook anders natuurlijk.” De wespenvangers hangen er ook nog steeds. “Die trekken de beestjes meer aan, terwijl de lampions ze juist afstoten. Volgens mij werkt dat toch beter.”

Snackkraam Churros

Foto: Kelly Heerink
Foto: Unsplash

 

Een puntzak churros, een suikerspin of toch liever een bakje citroen met kruidnagel? Nou, die laatste staat er niet voor de zoetekauw, maar tegen de wespen. “We hebben er heel veel last van”, zegt Trudy die in de kraam staat op het Simonsplein. “Mijn baas tipte: een koffiepad in de fik steken. De rook houdt de plaag op afstand.” Zelf lijkt ze niet bang te zijn voor de beestjes. “Nee, dat heeft geen zin. Gewoon rustig blijven.”

Eterij & Tapperij ’t Raedthuys

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

De bediening bij Eterij & Tapperij ’t Raedthuys heeft niet heel veel last van wespen. Een paar voordelen: ze serveren minder zoetigheid, hebben ook geen buren die dit doen en de toko is gelegen aan een open weg waar meer wind staat. Daar houden wespen niet van. Wél van aangekoekte jam of koekjeskruimels. “Daarom zorgen we altijd voor een schone vaat. Vuile afwas op een buitenkar moet je vermijden.”

Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.