Klassenfoto’s van toen: sta jij ertussen?

Door Eline Doldersum 10 juni 2018

Heb jij alle oude klassenfoto’s nog? Af en toe is het toch heerlijk om deze oude kiekjes tevoorschijn te toveren. Daarom hebben wij vandaag een paar stokoude klassenfoto’s op een rij gezet. Sta jij ertussen?

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Plantsoenschool

klassenfoto-doetinchem-toen-in-1
Historisch Erfgoedcentrum

Deze klassenfoto is gemaakt in 1935 op de Plantsoenschool in Doetinchem. Of de kids zaten te wachten op een fotograaf vragen wij ons af, aangezien er maar weinig lachen naar het vogeltje … Say cheese!

Hogenkamp

klassenfoto-doetinchem-toen-in-3
Historisch Erfgoedcentrum

Een klein beetje wazig is dit exemplaar wel, maar wauw wat een enorme groep! Deze klassenfoto is gemaakt in 1972 op de Hogenkamp school. Op de foto zien we onder andere meester Mulder, juffrouw Wiesner en juf Nanninga – de Vries. Ken jij ze nog?

Lyceum

klassenfoto-doetinchem-toen-in-7
Historisch Erfgoedcentrum

Zet een paar stoere mannen bij elkaar en deze toffe klassenfoto is geboren. We zien hier leerlingen van het Lyceum in Doetinchem. Wanneer de foto precies is gemaakt, is niet helemaal duidelijk, máár wat we wel weten is dat we Villa Ruimzicht op de achtergrond zien.

Modevakschool

klassenfoto-doetinchem-toen-in-4
Historisch Erfgoedcentrum

Wát een prachtfoto! We zien hier een groep leerlingen van de modevakschool in Doetinchem. Ze poseren in uniform voor de gevel van de school waar ze de fijne kneepjes van het vak leerden. De foto is gemaakt in 1930. Fantastisch toch?

 Nederlandse School voor coupeurs en coupeuses

klassenfoto-doetinchem-toen-in-6
Historisch Erfgoedcentrum

 

Misschien heeft je opa nog wel een jasje in de kast hangen die gemaakt is door één van deze creatievelingen. We zien hier namelijk elf mannen in een lokaal van de Nederlandse School voor coupeurs en coupeuses. Dit toffe portret is gemaakt omstreeks 1935. Plaatje!

Openbare Lagere school Oosseld

klassenfoto-doetinchem-toen-in-5
Historisch Erfgoedcentrum

Schrik niet, dit is niet één klas. Dat zou toch wat zijn! Wat we wel zien zijn de leerlingen én docenten van de openbare school in Oosseld. De foto is gemaakt omstreeks 1950. Herken jij je vader, moeder of jezelf nog terug tussen alle leerlingen?

Rijkskweekschool

klassenfoto-doetinchem-toen-in-8
Facebook

Wát een leuke foto. We blijven maar kijken naar de nette jasjes, grappige kapsels en hippe brillen! We zien hier een klas van de Rijkskweekschool in 1965 met onder andere juf Steinhauer. Deze leerlingen volgden op deze Doetinchemse school de opleiding tot leraar of lerares.

Huishoudschool

klassenfoto-doetinchem-toen-in-9
Facebook

Opvallend aan deze foto? Het zijn alleen maar vrouwen. Dat is niet voor niets. Deze meiden werden namelijk opgeleid aan de huishoudschool Mater Dei in Doetinchem. Zij kregen daar les in koken, wassen, strijken en ga zo maar door!

Ludger College

klassenfoto-doetinchem-toen-in-10
Facebook

Als we het recente archief doorspitten stuiten we ook op een ruime collectie aan klassenfoto’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze? Gemaakt op het Ludger College omstreeks 1980. Spot jij nog bekenden?

GSGD

klassenfoto-doetinchem-toen-in-2
Facebook

Nog ééntje uit het recente archief. Deze foto stamt uit het jaarboek van 1983. De foto is geschoten op de Gemeentelijke Scholengemeenschap Doetinchem (GSGD), nu ook wel bekend als het Rietveld Lyceum. Herken jij nog iemand van dit vrolijke kiekje?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:

supermarkt-tempo-doetinchem-toen-in

7 x bij deze Doetinchemse supermarkten deed je vroeger de boodschappen

Hol je nu naar de Albert Heijn of de Jumbo? Vroeger deden Doetinchemmers de boodschappen in hele and...
raad-de-foto-toen in-historisch-doetinchem

Raad de foto: welke locatie in Doetinchem zien we hier?

Het Historisch Archief staat bomvol met oude foto's van Doetinchem. Soms hebben wij géén idee wat we...
toen-in-doetinchem-borghuis

Zoek de verschillen: 7 x Doetinchem vroeger en nu

Er is door de jaren heel wat veranderd in Doetinchem. Kijk maar eens naar deze kiekjes die de versch...
<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶