Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 7 cafés zijn zo oud dat je opa er nog een biertje heeft gedronken

Door Melisa Verheijen 9 augustus 2020

Afgelopen week vierden we natuurlijk de internationale Dag van het Bier. Vandaag de dag doen we dat bij tal van leuke horecagelegenheden in onze stad, maar waar deden ze dat vroeger? Wij doken het archief in en vonden deze pareltjes. 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Café Marktzicht

cafe-marktzicht-doetinchem-toen in

Dit café zat aan de Veemarkt in Doetinchem. Er werden flink wat biertjes getapt, bruiloften gevierd maar ook voor carnaval en de kermis was Marktzicht dé ideale plek. “Ik weet nog dat mijn vader en moeder altijd over de kermis liepen en ik met mijn vriendinnen ging dansen bij Marktzicht. Leuke tijden”, schrijft Sonja.

Café Kartouwe

cafe-kartouwe-doetinchem-toen-in

Op deze foto zien we de vaste klanten bij café Kartouwe aan de Waterstraat. Een kroeg waar nog gerookt mocht worden, werd gekaart met geld en Kees en Bep de biertjes tapten. Bianca kan zich deze kroeg nog precies herinneren. “Mijn vader was er vaste klant, hij zat altijd bij het raam met zijn rug tegen een muurtje.”

Café ’t Trefpunt

cafe-trefpunt-toen-in-doetinchem

In de Boliestraat zat café ’t Trefpunt. Een gezellige kroeg waar zowel jong als oud binnen wandelden. “Ik sprak daar altijd af met mijn vriendinnen als het bij ons thuis niet mocht”, schrijft Ada. En ook Annie denkt er met een glimlach aan terug. “Daar hebben we heel wat uurtjes doorgebracht. Het was er áltijd gezellig.”

Café Willemsen

willem-link-doetinchem-cafe-toen-in-willemsen

Willemsen, in de Boliestraat, is er één in de categorie bijzondere cafés. In de kroeg van Willem Link, zoals hij in de volksmond werd genoemd, kon je niet alleen een biertje drinken, maar ook scheerschuim of een lekkere eau de cologne scoren. Anita herinnert zich vooral nog de oubollige inrichting van de kroeg. “Het was zeer gedateerd. Bier stond in kratten in de de kelder, lege flessen bleven altijd op tafel staan en naar het toilet mocht je daar nooit.” En Piet? “Ik vond het als kind altijd een beetje eng om daar naar binnen te gaan.”

Café Dimmendaal

Alleen deze foto is toch al fantastisch? We zien hier café Dimmendaal. Een café aan de Terborgseweg waar héél wat biertjes zijn gedronken. Het oude pand staat er vandaag de dag nog steeds. Op dit moment wordt het gevuld door het Chinese Golden Dynasty.

Café Ketz

cafe-ketz-doetinchem-toen in

Café Ketz aan de Veemarkt was jarenlang een waar begrip in Doetinchem. In de zaal werd flink gefeest, maar ook in het café van Appie en Martha was áltijd iets te doen. “Het was de stamkroeg én biljartvereniging van mijn vader”, schrijft Ingrid. Ietje heeft ook nog veel herinneringen aan het café. “We hadden de grootste lol, speelden gitaar én hebben daar heel wat avonden gekaart. Mooie tijden!” Helaas sloot Ketz in 2009 definitief de deuren.

Het Onland

het-onland-doetinchem-cafe-toen-in

Last but not least, eentje die we allemaal wel kennen: Het Onland. Dit familiebedrijf bestaat al sinds 1790. Het is de plek waar velen dansavonden zijn georganiseerd, huwelijken zijn gesloten en bijzondere jubilea gevierd. “We hebben heel wat gedanst met moeder Onland”, schrijft Fred. Wat zijn jullie eigen herinneringen aan dit café?

Meer ‘Toen in Doetinchem’:

hamburgerstraat-doetinchem-toen-in-7

Nostalgie: toen de Hamburgerstraat er nog héél anders uitzag

Een paard dat om de kerk hobbelt, auto's die door het winkelcentrum rijden en winkels die allang nie...

Wat is jouw herinnering aan het theehuisje van Villa Ruimzicht?

7 x nostalgische beelden van warenhuis Huls

Video: toen Kitty haar man ten huwelijk vroeg met behulp van een flashmob op Simonsplein

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.