Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugblik 2017: de meest bijzondere foto’s van Doetinchem door Mark Bolder

Door Melisa Verheijen 24 december 2017

Het jaar is bijna ten einde en het nabeschouwen van 2017 is in volle gang. Ook bij indebuurt. Wij kijken samen met onze fotograaf Mark Bolder naar zijn bijzonderste foto’s van het jaar. 

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Amphion

Bolder Media
Bolder Media
Bolder Media

Mark is bijzonder trots op de foto’s die hij geschoten heeft achter de schermen van het Amphion. Hij liep van 14.00 uur tot in de late uurtjes mee om foto’s te maken. Daar ontmoette hij als kers op de taart Karin Bloemen die dezelfde avond een optreden had. “Dat is zó’n lieve vrouw. Ze vroeg of ik met haar op de foto wilde en pakte me meteen vast”, zegt de fotograaf met een lach op zijn gezicht. “Ook was het heel gaaf om te zien hoe het team van het Amphion ter werk gaat en dat dan vast te leggen.”

Ballonvaart boven Doetinchem

Bolder Media
Bolder Media
Bolder Media
Bolder Media

“Ik wil dat mensen genieten van mijn foto’s en met deze beelden kan ik dat bereiken. De ballonvaart boven Doetinchem was geweldig! Voor ‘Je doet het in de Achterhoek’ mocht ik de luchtfoto’s maken. Je herkent de binnenstad met de kerk die prominent in het midden staat en de wijken met verschillende structuren. Zie je die dobbelsteen flats? Bijzonder, toch?”

Op de boot met Sinterklaas

Bolder Media
Bolder Media

Mark voelde zich even weer dat kleine jongetje toen hij op de boot van Sinterklaas stapte. Speciaal voor indebuurt maakte hij foto’s van de intocht. “Ik vind het een mooie traditie: de kinderen aan de kade, de vrolijke pieten en natuurlijk Sinterklaas. Geweldig om die emoties vast te leggen. De Sint zwaaide nog naar mij toen hij op het paard zat. En dan die molen op achtergrond. Hoe Doetinchems wil je het hebben?”

De markt

Bolder Media
Bolder Meida

De mooie, felle kleuren die Mark op de markt tegenkomt, zet hij graag op de foto. Maar ook de bezoekers van de markt. “Het is een uitdaging om bijzondere momenten vast te leggen en het Doetinchemse echt naar voren te laten komen.” Ik vind dat bij deze foto’s goed gelukt.

Midden in de nacht op pad

elecktriciteitspalen-bolder-media
Bolder Media

In februari stond een spread in De Gelderlander met foto’s van de elektriciteitspalen geschoten door Mark. De fotograaf ging hiervoor midden in de nacht op pad. “Als je dan de foto’s terugziet in het dagblad ben je echt trots hoor. Niet iedereen vindt de palen mooi, maar daar gaat het ook niet om, het gaat erom dat je het nieuws vastlegt.”

‘Ik zou nog wel bekende Achterhoekers willen fotograferen’

mark-bolder-bolder-media
Bolder Media

Fotograferen betekent veel voor Mark. “Je legt een moment vast voor later. Een emotie, een blik, een moment. Dat is mooi om te mogen doen. Heel mooi zelfs!” Foto’s schieten doet Mark naast zijn werk en hij is niet van plan om beroepsmatig aan de slag te gaan. “Daar heb ik nog te groene vingers voor.” Dromen heeft hij wel: “Ik zou graag bekende Achterhoekers willen fotograferen. Iedereen bij elkaar op een gave Achterhoekse locatie. Dat lijkt me wel wat.”

Meer werk van Mark Bolder bekijk je hier. 

 

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.