Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stadsfeest Doetinchem 2019: dit is er te doen en andere handige weetjes

Door Kelly Heerink 13 augustus 2019

Het is zover! Ons feestje van het jaar start donderdagavond: Stadsfeest Doetinchem 2019. De aftrap vindt plaats bij de D-toren én het Simonsplein met zowel beukende beats als klassieke violen. Wat er nog meer te doen is tot en met 1 september en andere handige weetjes, lees je in dit overzicht. 

Page 1/18
⟵ swipe swipe ⟶

Waar is dat feestje?

Bier
Foto: ANP

Werkelijk overal is er wat te beleven in de binnenstad. De exacte locaties zijn:

  • D-Toren (beter bekend als ‘de kies’)
  • Simonsplein
  • Centrum en Raadhuisplein
  • Mark Tennantplantsoen
  • Korte Kapoeniestraat
  • Grutstraat
  • Omdraai

Dancetour bij de D-toren

Stadsfeest
Foto: Redactie indebuurt

Nog voordat het officieel weekend is, kunnen liefhebbers van dance zich ’s avonds op donderdag 29 augustus verzamelen achter de D-Toren.

De line up, hosted by Mr. Yves: 

18:00 – 19:00 uur
Winnaar DJ Clash

19:00 – 20:30 uur 
Trobeats
20:30 – 21:30 uur
STUK
21:30 – 22:30 uur 
Freddy Moreira
22:30 – 23:30 uur 
Outsiders

Klassieke avond op het Simonsplein

Stadsfeest klassieke avond
Foto: Redactie indebuurt

Terwijl bij de D-Toren de voetjes van de vloer gaan, heeft de organisatie voor ware luisteraars een klassiek concert in petto op het Simonsplein. Op donderdagavond 29 augustus, tussen 20.00 en 22.00 uur. Wat te verwachten deze tweede editie? “Linda Speulman en Ella Kamerich openen de avond met de monumentale Sonate in A-groot van César Franck”, zegt muzikante Hanke Scheffer, die zelf als pianoduo Laverman & Scheffer betoverende klanken van Feldman, Schubert en Ligeti speelt. Ook de mezzospopraan  Berber Vis treedt op. “Maar wat zij precies gaat zingen, blijft nog een verrassing.”

Kermis Raadhuisplein

Kermis doetinchem
Foto: ANP
Op vrijdag 30 augustus, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september kun je vanaf de middag terecht bij de Raadhuisstraat en de Terborgseweg waar onder andere de spin, suikerspinkraam, botsauto’s en gokautomaten staan uitgestald. Auto’s moeten vanwege de kermis even omrijden.

Dragqueen

Dragqueen
Foto: Unsplash

De kans is groot dat je een heuse paraderende dragqueen op vrijdag 30 augustus in het centrum tegen het lijf loopt.

Goochelaar Joost

Bam! Sinds vandaag op het Korein Festival: Goochelaar Joost van graffiti. En potjandrie, hij kreeg alle aandacht 😅

Posted by Goochelaar Joost on Thursday, 11 July 2019

 

Andere koek: deze goochelaar zorgt voor entertainment in het centrum op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. Hij garandeert geweldige trucs én een hoop humor voor het hele gezin.

Officiële opening door de burgemeester

Mark Boumans
Foto: Gemeente Doetinchem

Als het feest al flink is opgewarmd, is het aan burgemeester Mark Boumans om het Stadsfeest op vrijdag 30 augustus om 21.20 uur officieel te openen op het Simonsplein.

Bandjes kieken

Stadsfeest Doetinchem
Foto: Roel Kleinpenning

Heel veel live-muziek! En wist je dat het hoofdpodium weer op de oude plek staat? De band ACHTUNG is Twents, verder treden er enkel Achterhoekse bands op, weet programmeur Erik Hagelstein. Absoluut niet te missen volgens hem? “The Soul Cages, een fantastische Sting en The Police tribute.”

22-24 OUTDOOR

Stadsfeest Doetinchem outdoor dancetour 6
Foto: Redactie indebuurt

Nadat Dancetour het spits heeft afgebeten, zullen Keizer en Gio de stage rocken op vrijdag 30 augustus. Ook op zaterdag 31 augustus brengt 22-24 de club naar buiten met deuntjes van Dyna, de Bende van Ellende en Roel Staarink. Zie voor meer informatie de Facebookpagina 22-24 OUTDOOR.


Meer over 22-24 club & event ontdekken?

22-24 club & event discotheken

Gesloten22:00 - 04:00

Grutstraat 22 - 24, Doetinchem

Bekijk meer:discotheken

Minivoorstelling ‘In sprookjes weet je het maar nooit’

Theater Mari-Jann
Foto: Theater Mari-Jann

Jannie Nijland en Marian Kok vormen samen Theater Mari-Jann en spelen de minivoorstelling In sprookjes weet je het maar nooit in het Mark Tennantplantsoen op zaterdag 31 augustus om 12.00 uur.

BMX-en, skateboarden en graffiti

the-spoked-society-doetinchem-fietsenwinkel
The Spoked Society. Foto: Redactie indebuurt

De Gruitpoort en de BMX- en skateshop The Spoked Society in Doetinchem richten een hoek (zaterdag 31 augustus en zondag 1 september tussen 12.00 en 17.00 uur) van het Mark Tennantplantsoen in met een Urban Playground. Leeftijd? Vanaf 6 jaar, maar ook tieners kunnen zich hier uitleven. “We laten ze graag kennismaken met deze sporten”, zegt Huub Hakvoort, eigenaar van de winkel. Hij bouwt op dit moment aan een ‘pumptrack’. “Dat is een soort heuvelachtige baan, waar je met een BMX zónder ketting overheen gaat. Door te duwen en te trekken aan de fiets, kom je vooruit.” Voor skateliefhebbers staat er een ‘miniramp’, een kleine versie van de halfpipe. “We willen er een interactieve middag van maken, maar er zullen ook spectaculaire demo’s worden gegeven door teamrijders.” Ook kunnen kinderen zich uitleven met het spuiten van graffiti.

Rekken en strekken tijdens een Yogasessie

Yoga
Foto: ANP

Wil je de laatste feestdag (zondag 1 september) lekker fris starten? Sluit dan aan bij de yogasessie in het Mark Tennantplantsoen. Lenigheid is geen pre. Start: 10.30 uur.

Universele kerkdienst en Stadskoning(in)schieten

catharinakerk regenboogvlag doetinchem
Foto: Redactie indebuurt

Na de gezamenlijke viering ‘Groet elkaar, Zie elkaar’ om 10.30 uur zondagochtend 1 september met Imam, pastoor én dominee op het Simonsplein, vindt het vogelschieten plaats (13.00 uur) in de Omdraai. Wie de vogel eraf schiet mag zichzelf Stadskoning(in) noemen. 

Allure van Cirque du Soleil

Calisthenics Center
Foto: Carlos Stevering

Dit jaar is fitnesscentrum Calisthenics Center voor het vierde jaar op rij van de partij. Naast demonstraties en uitdagingen in het Mark Tennant plantsoen schitteren zij op zaterdag 31 augustus om 22.15 uur op het hoofdpodium met een spectaculaire Aerial show, compleet met paaldansacts en zwierende hoepels. Op zowel zaterdag als zondag geven zij ook verschillende demonstraties. Komt dat zien!


Meer over Calisthenics Center ontdekken?

Calisthenics Center sportscholen

Gesloten08:30 - 12:00 |15:30 - 21:30

Terborgseweg 112 A, Doetinchem

Bekijk meer:sportscholen

Koopzondag

Koopzondag
Foto: ANP

Een extra koopzondag op 1 september: nog meer reuring en gezelligheid in de binnenstad!

Siervuurwerk

Vuurwerk
Foto: Unsplash

Zorg dat je op zondag 1 september om 21.20 uur richting het gemeentehuis loopt, zodat je op tijd bent voor de spetterende vuurwerkshow waarmee het Stadsfeest traditioneel afsluit.

Het team dat alles mogelijk maakt

Stadsfeest Team (foto Roel Soer)
Albert Ketz, Pim Steverink, Willem van Lent, Jeroen Hendriksen, Paul Bijkersma, Henny Bergsma, Robin van Leeuwen, Silja Bressers, Merel Deijnen, Erik Pubben, Gunter Giesen, Niels Teunissen, Erik Hagelstein. Foto: Roel Soer

Wie we alvast mogen bedanken voor al het spektakel? Dat zijn deze toppers. Lees hier het hele verhaal.

Page 1/18
⟵ swipe swipe ⟶

adv.