Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naakt op een strandje liggen in Doetinchem, mag dat?

Door Eline Doldersum 18 juni 2019

Waar de één het liefst zoveel mogelijk lichaamsdelen bedekt op het strand, duikt de ander het liefst met de blote bips in de zon. Maar zijn er in Doetinchem plekken waar dit is toegestaan? Wij zochten het uit!

In je nakie neerploffen aan de IJsselkade of je bips ontbloten in één van de Doetinchemse parken? Het is niet toegestaan in onze stad. “De gemeenteraad heeft in Doetinchem geen plekken aangewezen voor naaktrecreatie”, laat de gemeente weten in een reactie. “Het is daarmee niet verboden, maar er wordt een beroep gedaan op het gezonde verstand.”

Tropische temperaturen

Wie een beetje logisch nadenkt snapt dat je op openbare plekken dus beter je zomerse kledij kunt aanhouden. Mocht je nou toch poedeltje naakt genieten van de tropische temperaturen in onze stad én je wordt gesnapt, dan heeft de rechter het laatste woord. Wij zouden het houden bij de achtertuin.

Naaktrecreatie

Mocht je nou toch je billen willen bruinen, dan kun je ook neerploffen bij Stroombroek, want daar is naaktrecreatie op een klein stuk strand wel toegestaan. Sinds 2004 kun je op dit strandje zonder badkleding genieten van een zomerse dag. Het terrein is afgescheiden van de overige stranden, voorzien van een grote ligweide en een toiletgebouw. Lijkt het je wat? Volg dan de borden bij Stroombroek en je vindt het vanzelf!

kassabon-gemeente-doetinchem

Mag dat: het kassabonnetje bij het oud papier gooien?

Afval scheiden: je kunt er in Nederland bijna een studie voor volgen. Soms weten we niet meer wát we...
oplaadpaap-laadpaal-oplaadpunt-elektrische-auto's

Mag dat: parkeren bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt?

Wij zochten laatst een parkeerplaats bij het gemeentehuis en zagen alleen nog een plekje bij een opl...

adv.