Wanneer is de metamorfose van de Terborgseweg af?

Door Melisa Verheijen 9 februari 2019

We moeten sinds september 2018 ‘dealen’ met wegwerkzaamheden in het centrum en we raken er zo’n beetje wel aan gewend. Toch zijn we benieuwd hoe het ervoor staat met de Terborgseweg. Wij gingen op onderzoek uit. 

De Terborgseweg ondergaat een metamorfose: er komt meer groen, meer ruimte voor fietsers en voetgangers en er wordt een mooiere looproute gecreëerd van het station naar het centrum. Maar wanneer is deze metamorfose klaar?

Omgevingsmanager

Wij belden met Inge Bruggink, omgevingsmanager van Dusseldorp, die ons meteen gerust stelt: “Alles gaat volgens plan, ondanks de kou en de vorst”, vertelt ze enthousiast. “Eind juni zijn de werkzaamheden gereed. Natuurlijk is het altijd maar afwachten, maar zoals het er nu naar uitziet, moet dat lukken.”

Rode loper

Inge begrijpt dat mensen een afwachtende houding hadden over de plannen voor de Terborgseweg. “Er moet natuurlijk heel wat gebeuren, dat is niet zo leuk. Maar, nu we aan het werk zijn en mensen resultaat zien, komt er meer begrip. De bekende straat krijgt een hele verbetering en het wordt hartstikke mooi, dat zul je zien. Echt een rode loper voor Doetinchem, met een chique entree.”

slingeland-ziekenhuis-doetinchem-ontwerp

Zien: zo ziet Doetinchem er over 5 jaar uit

Zijn jullie ook zo benieuwd hoe Doetinchem er over tientallen jaren uit zal zien? Wij ook! Om jullie...

Meer over

Mysteries

adv.