Waarom we niet elke week koopzondag hebben in Doetinchem

Door Melisa Verheijen 11 augustus 2018

Omdat zondag soms gewoon de enige dag is dat je tijd hebt om te winkelen, zijn we blij dat de koopzondag bestaat. Maar waarom hebben wie die alleen de laatste zondag van de maand? 

In Arnhem en Nijmegen zijn de winkels iedere zondag ‘gewoon’ geopend. Wij vroegen ons af, waarom is dat in onze leuke stad eigenlijk niet zo? Iedere laatste dag van de week de mogelijkheid hebben om te winkelen, dat is toch heerlijk?

Eén sterke koopzondag

Ondernemers denken daar toch iets anders over. ‘De binnenstad heeft de voorkeur uitgesproken voor één sterke zondagopening per maand’, laat de gemeente ons weten. Hierdoor kunnen er per koopzondag meer bijzondere activiteiten georganiseerd worden. Elke zondag staat nu in het teken van het maandthema van Lekker. Doetinchem.

Thema

Het thema van de maand augustus is ‘Zomergevoel’, toepasselijk! Op verschillende plaatsen in het centrum laten muzikanten zien wat ze in huis hebben, de winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur en parkeren is gratis.

Vrij

En natuurlijk verdienen onze hardwerkende, lokale ondernemers ook een keer een zondag vrij! Dan moeten we maar geduld hebben en wachten op de laatste zondag van de maand. Ondernemers in Doetinchem maken ook weleens een uitzondering hoor. Lees maar in het artikel hieronder:

koopzondagen-winkelen-h-en-m-anp

Koopzondagen in binnenstad Doetinchem 2018: alle dagen in een handig overzicht

Shop jij ook graag op zondag, maar weet je nooit op welke zondag de winkels nou precies in D...
Melisa Verheijen - Geplaatst op 8 januari 2018

Meer over

Mysteries