Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: zó komt het dat de tuin van Palestra zo mooi is

Aangeboden door Palestra 4 mei 2019

Wie Palestra bezoekt, kan er niet omheen: de tuin is tot in de puntjes verzorgd. Het kan bijna niet anders dan dat er iemand met héél veel passie de tuin onderhoudt. Wie is deze persoon?

Toon Kuiperij (68) werkt iedere dag met liefde in de tuin. “Ik zeg weleens tegen mensen dat ik zulke mooie planten in mijn tuin heb. Dan moeten ze lachen, want mijn eigen achtertuin is niet zo groot. Maar dan bedoel ik die van Palestra; het voelt als mijn eigen tuin.”

Van spooktuin naar bloemenparadijs

Toon werkte van 2006 tot 2016 voor Palestra als onderhoudstechnicus. “Tuinieren is altijd mijn passie geweest, niet mijn vak. De tuin van Palestra was jarenlang verwaarloosd; alles zat vol met bamboe en klimop en alle witte beelden waren vergrijsd. Het leek wel een spooktuin. Op eigen initiatief ben ik naast mijn werk gestart met het onderhouden van de tuin. Daar knapte hij al aardig van op.”

Toon vervolgt: “Op een leeftijd van 65 moest ik ‘eruit’. Maar ik heb nog zoveel energie, dat ik niet achter de geraniums wilde gaan zitten. Palestra nam in die periode een nieuw bedrijf voor tuinonderhoud in de arm. De manager van dit bedrijf was blijkbaar onder de indruk van mijn werk aan de tuin, want hij vroeg direct of ik niet voor hem zou willen komen werken. Dat aanbod nam ik graag aan! Ik werk nu alweer drie jaar dagelijks urenlang met veel plezier in de saunatuin.”

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt

Vrijheid

“De saunagasten waarderen de tuin enorm. In de recensies laten bezoekers vaak een opmerking achter over de saunatuin. Ze benadrukken dat de tuin zo mooi en persoonlijk is. ’s Zomers is het een bloemenparadijs. De vrijheid die de saunagasten ervaren als ze door de tuin lopen, ervaar ík als ik om 6 uur ’s ochtends aan het werk ga. Ik ben een buitenmens en word intens gelukkig als ik sta te schoffelen terwijl een vink of roodborstje een deun fluit. Ik weet eigenlijk niet eens hoe alle planten heten, maar ik krijg ze wel altijd aan de bloei. Ik heb ook geen voorkeur; ik geniet van elke struik, behalve van onkruid”, besluit Toon.

Wij mogen 3 x 2 toegangskaarten weggeven voor een dagje wellness bij Palestra zodat jij zelf de bloemenzee van Toon kunt ervaren. Met wie zou jij graag een dagje naar de sauna gaan? Reageer onder ons Facebookbericht of mail naar [email protected].


Meer over Palestra ontdekken?

Palestra beauty en wellness

Geopend10:00 - 22:30

Landweerswal 2, Braamt

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.