Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: dit houdt de ‘magische’ vuurvrouwencirkel in

Door Kelly Heerink 15 februari 2020

We lazen iets over een vuurvrouwencirkel in de Kruisberg. Whut? Tijd om even te achterhalen wat dit precies inhoudt.

Ten eerste: dit is een praatgroep die binnen bij elkaar komt. Dus niet in de Kruisbergse bossen, maar wel in de oude gevangenis De Kruisberg. Niét met een groot brandend vuur in het midden, maar er komt wél een aansteker bij kijken. Er worden namelijk kaarsen gebrand, weet schaduwcoach Limor Smits ons te vertellen.

Samenkomen in een warme omgeving

Zij heeft haar eigen praktijk met een locatie in Ulft en Doetinchem. “De vuurvrouwencirkel komt voort uit een soort zelfbehoefte toen ik in een crisis zat”, vertelt ze. “Ik wilde bepaalde dingen waar ik mee zat delen met anderen die misschien ook worstelen met bepaalde gedachten en dus kwam ik met dit idee.” Het mooie aan deze methode is volgens haar de – bijna letterlijke – warme omgeving. “Dat maakt het magisch”, vindt Limor. “Daarbij snappen anderen heel goed waar je het over hebt. Door het begrip kun je écht je ei kwijt.”

Het vuur in de vrouw aanwakkeren

Vrouwencirkels bestaan al heel lang. “Ik heb er mijn eigen concept van gemaakt. Ik geloof namelijk dat vrouwen een bepaald vuur in zich hebben. Dat moet je af en toe weer even aanwakkeren om het weer te laten branden.” Iedere bijeenkomst is anders. “Tijdens de bijeenkomst mediteren we, voeren we een gesprek en volgen we een activiteit.”
Uiteindelijk draait het volgens Limor allemaal op zelfacceptatie. “Als je ook de donkere kanten leert accepteren, dan is er balans en kan je weer verder.”

Hoe een vrouwenvuurcirkel er wél uitziet? Nou, zo:

Eigen foto
Eigen foto
Eigen foto

Misschien wil je dit ook lezen:

Mural

Mysterie opgelost: zo is deze bijzondere mural ontstaan

Het is groot, kleurrijk en inspirerend. Dan hebben we het natuurlijk over de grote muurschildering i...

Meer over

Mysteries

adv.