Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier in Doetinchem mag je legaal graffiti spuiten

Door Indebuurt Doetinchem 11 januari 2020

Het is natuurlijk hartstikke verboden, met je spuitbussen tekeer gaan op lege muren in Doetinchem. Tenminste, op de meeste plekken. Er is namelijk ook een plek waar je wél legaal aan jouw ‘straatkunst’ mag werken! 

In Nederland is het zo dat graffiti spuiten in de openbare ruimtes verboden is, maar dat er wel plekken zijn waar het wordt toegestaan. Meestal zijn het muren bij een viaduct of brug. Dit verschilt per gemeente. Vaak vind je op plekken waar het mag een bord waarop dit vermeld staat. In Doetinchem heeft de gemeente, op verzoek van jongeren, een mobiele graffiti-muur geplaatst. Deze muur staat in de Rivierstraat (tegenover het oude pand van IJsselkade).

Zoeken naar een leeg plekje

Je treft hier de meest kleurrijke schilderingen en teksten aan. Het is misschien even zoeken naar een leeg plekje, want het is natuurlijk niet zo leuk om over iemand anders zijn werk heen te kalken. Maar verboden is dat niet.

Boete

Dat is het dus wel op andere lege muren in Doetinchem, je riskeert een flinke boete als je zomaar graffiti spuit. Voor 2020 is dat een bedrag van 140 euro en je mag ook je spuitbussen inleveren als je wordt betrapt.

Inspiratie opdoen?

streetart doetinchem

Gratis kunst: 6 x genieten van street art in Doetinchem

Gratis kunst op bijzondere plekken vind je genoeg in Doetinchem. Van kleurrijke muren tot graffiti o...

Meer over

Mysteries

adv.