Doetinchems mysterie: hier komt ons kraanwater vandaan

Door Eline Doldersum 19 januari 2019

Wist je dat het Doetinchemse kraanwater van absolute topkwaliteit is? Fijn, want je drinkt dit water, doucht eronder en kookt ermee. Maar wáár komt dat steengoede water dat uit de Doetinchemse kranen stroomt eigenlijk vandaan? Dat zochten we voor je uit!

Het bedrijf dat zorgt voor het kraanwater in Doetinchem is Vitens. Zij pompen het water uit de grond en zuiveren het in een van hun installaties. Het water in Arnhem wordt uit verschillende bronnen gepompt. Op de website van Vitens kun je heel makkelijk checken waar het water uit jouw kraan vandaan komt.

Kraanwater uit Arnhem

We zien dat we in Doetinchem water drinken uit … Sijmons. Nou horen we jullie denken: wat is Sijmons? Gaan we jullie vertellen! Sijmons is namelijk een drinkwaterwinning in Arnhem-Zuid. Vitens haalt hier drinkwater vandaan en voorziet daarmee de inwoners van Doetinchem van drinkwater.

Hardheid kraanwater

Heb je weleens gehad dat een glas kraanwater in Groningen heel anders smaakt dan bij jou uit de kraan? Kan heel goed kloppen! De hardheid van het water verschilt namelijk per gemeente. Hoe meer calcium of magnesium er in water zit, hoe harder het water. In Doetinchem is dit gemiddeld. Weet je dat ook weer!

putdeksel-doetinchem-maxima-willem-alexander

Dit zijn de vetste Doetinchemse mysteries volgens jullie

Doetinchem barst van de mysteries! En wij van indebuurt vinden het superleuk om deze op te lossen. O...

Meer over

Mysteries

adv.