Dit is waarom er elke week miljoenen mensen naar Boer zoekt Vrouw kijken

Door Eline Doldersum 6 oktober 2018

Elke week weer zitten er miljoenen mensen aan de buis gekluisterd om de liefdesavonturen van een vijftal boeren te volgen. Maar waarom zijn we toch allemaal zo verknocht aan het programma? Wij vroegen het de Doetinchemse psycholoog Susanne te Pas. 

Morgen kunnen we weer genieten van de liefdesperikelen van Jaap, Michelle, Steffi, Wim en Marnix. Waarom we elke keer met miljoenen tegelijk voor de buis kruipen? “Het is allemaal heel normaal en alledaags wat er in het programma gebeurt. Het is herkenbaar en staat niet ver van ons af. Dit geeft je als kijker een heel veilig gevoel”, legt Susanne uit.

Boer zoekt Vrouw

Daarnaast is ook de nuchtere houding van de boeren volgens de Doetinchemse psycholoog één van de succesfactoren. “Wij mensen vinden het heel prettig als we ons kunnen identificeren met de mensen om ons heen. Júist omdat die boeren hele normale mensen zijn, zien we veel van onszelf of ons eigen leven terug in het programma. Wat dan weer positieve gevoelens bij ons oproept.”

Al moeten we volgens Susanne de liefde ook vooral niet vergeten. “Een zoektocht naar de liefde is áltijd leuk om naar te kijken. Helemaal met zo’n programma als Boer zoekt Vrouw. Alles is heel puur en echt”, vertelt ze. En mocht je nog geen relatie hebben? “Dan herken je waarschijnlijk de eenzaamheid die de boeren ook ervaren. Dan is het opnieuw die herkenbaarheid waardoor je blíjft kijken.”

Plattelandsleven

Dat het programma zich afspeelt op de boerderij zorgt volgens de psycholoog ook voor een enorme aantrekkingskracht. “Het plattelandsleven is zo heerlijk rustig en simpel. De enorme gejaagdheid waarmee we allemaal leven, zie je daar bijna niet. Ik denk dat we daar stiekem toch allemaal een beetje naar terug verlangen. Naar dat heerlijke boerenleven”, aldus Susanne.

temptation-island-pr-vreemdgaan

Temptation Island: Doetinchemse psychologe onthult waarom we vreemdgaan!

Vanavond kunnen we weer met open mond aanschouwen hoe de koppels uit Temptation Island de ultieme re...

Susanne te Pas psychologen

Louise de Colignystraat 11, Doetinchem

Bekijk meer:psychologen

Meer over

Mysteries

adv.