Dit is het meest gepleegde misdrijf in Doetinchem

Door Melisa Verheijen 10 maart 2018

We zochten eerder al eens uit waar in Doetinchem het meest wordt ingebroken. Maar is dat ook het meest gepleegde misdrijf in onze stad? Wij doken weer eens in de cijfers. 

Het gaat goed met de criminaliteit in Doetinchem! Of nou ja, eigenlijk slecht. Want sinds 2012 is het aantal geregistreerde misdrijven flink gedaald. Afgelopen jaar is er ‘nog maar’ 2.160 keer melding gedaan van diefstal en inbraak, mishandeling, bedreiging, verkeersmisdrijven en drugsmisdrijven. In 2012 waren dat er zo’n 1000 meer.

Misdrijven

Doetinchem heeft het minst last van drugsmisdrijven. Er zijn vorig jaar 30 misdrijven geregistreerd die te maken hadden met de verslavende middelen. Maar, we wilden eigenlijk weten welke misdrijf Doetinchem nou het méést bezighoudt. Op nummer één staat diefstal en inbraak. Maar liefst 965 keer werd er gemeld dat een bandiet in iemands huis probeerde te sluipen om spullen weg te kapen. Gelukkig zien we een flinke daling in het aantal inbraken door de jaren heen. Dat geldt over het algemeen voor alle misdrijven. Fijn!

Landelijk

Afgelopen jaar noteerde de politie landelijk gezien 831.000 misdrijven. Dat is zo’n elf procent minder dan in 2016. Bekijk hieronder het aantal geregistreerde misdrijven per jaar ingezoomd op Doetinchem:

inbraak-inbreken-anp-ingebroken

Er werd ingebroken in Doetinchem en vooral bij huizen met deze postcode

Het is vroeg donker buiten, voor inbrekers dé perfecte tijd van het jaar om hun slag te slaan. Sluit...

Meer over

Mysteries