Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Grote kans op Valentijnspost: Doetinchemse dames blijken héél romantisch

Door Kelly Heerink 14 februari 2020

Het is altijd maar weer de vraag: ligt er een oldschool Valentijnskaartje op de deurmat? Grote kans, want het meest romantisch blijken Tielenaren én Doetinchemmers. We versturen de meeste liefdesverklaringen, zegt kaartenwebshop Kaartj2go.nl die onderzoek deed naar het aantal bestelde valentijnskaarten in de afgelopen twee jaar.

Inwoners van Dodewaard kunnen hun hart ophalen met Valentijnsdag, want volgens Kaartje2go.nl hebben deze inwoners uit Gelderland de meeste kans op een valentijnskaart. Ook in Beek en Ederveen bezorgt de postbode veel post tijdens deze dag.

Meer liefde bovenin het land

Gelderland staat op plek vier van de provincies die de meeste valentijnskaarten ontvangen. Friezen hebben de meeste kans op het ontvangen van een valentijnskaart en Noord-Hollanders verspreiden juist de meeste liefdesbrieven. Opvallend is dat inwoners van Limburg niet alleen de minste valentijnskaarten ontvangen, maar ook de minste versturen.

Vrouwen romantischer dan mannen

Net als vorig jaar lijken de dames romantischer dan mannen: 84% van de verstuurders is namelijk vrouw. Verder is bijna een kwart van de liefdesverspreiders tussen de 35 en 44 jaar oud. Dan is er nog een groepje (8%) dat extra uitpakt met een supergrote kaart. Soms is de brievenbus veel te klein, want er wordt ook graag een cadeau bij een valentijnskaartje gestuurd, zooals chocola, champagne of bier.

Misschien wil je dit ook lezen:

boerenklompenbruidspaar

Vier de liefde: de vonk sloeg tijdens carnaval over bij dit ‘boerenklompenbruidspaar’

"Ik ging een keertje mee 'carnavallen' en vond het eigenlijk toch best een leuk feestje", zegt Liche...

adv.