Dit zien jullie het liefst terugkeren in Doetinchem

Door Eline Doldersum 10 februari 2018

Een kleine twee weken geleden vroegen wij wat jullie het liefst zien terugkeren. Daar werd massaal op gereageerd, want wat zijn er veel Doetinchemse dingen die we maar wat graag een nieuw leven in zouden blazen. Welke? dat zie je hier!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Huls

Nostalgie - Vergane glorie -Warenhuis Huls - Doetinchem
Facebook: reünie Huls

Met stipt op nummer één staat … Huls. Het liefst zien jullie dit warenhuis vandaag nog terugkeren in de binnenstad van Doetinchem. Jullie konden er altijd wel iets vinden, vonden het een fijne winkel en waren erg gecharmeerd van de muziekafdeling.”Het was zo’n fijne winkel, vooral op de muziekafdeling kwamen we graag”, aldus de familie Schepers.

Groenendaal

groenendaal-zwembad-doetinchem

Een duik nemen in het water van zwembad Groenendaal? Jullie missen dit enorm en zien een openluchtzwembad dan ook maar wat graag terugkeren in Doetinchem. Zo verlangt Wendy er nog steeds naar terug. “Een mooi buitenbad blijft een gemis.”

Veemarkt

veemarkt-doetinchem
ecal

In 2001 kwam er definitief een einde aan de veemarkt. Of het anno 2018 nog zou kunnen bestaan vragen wij ons af, maar toch zouden jullie deze markt graag terugzien in Doetinchem. Wisten jullie dat André van Duin jaren geleden ook nog een bezoekje heeft gebracht aan de veemarkt?

Fred en Douwe

Fred & Douwe Doetinchem
Jan van den Brink

Wát hebben wij hier vaak gezeten! Wij sluiten ons dan ook helemaal aan bij de groep mensen die pleit voor een terugkeer van dit gezellige tentje. Tot die tijd denken we terug aan de heerlijke cappuccino’s (met karamel), het fijne terras en natuurlijk de cocktails…

Vliegveld

vliegveld-doetinchem-cees-misset
Erfgoedcentrum Achterhoek

Net als veel jonge Doetinchemmers hebben wij het bestaan van dit Doetinchemse vliegveld niet meer meegemaakt. Dat neemt niet weg dat velen deze trekpleister graag een nieuw leven  in zouden blazen. “Laten we ‘m in ere herstellen, zoals het vroeger was”, vindt Salvatore.

Vinkenborg

Vinkenborg Doetinchem-terugkeren
Jan van den Brink

Tot slot eentje die we op social media ook vaak voorbij zagen komen, is Vinkenborg. Weet je wel dat tentje met die grote moorkop op het dak, het lekkere softijs en de oliebollen? Jullie missen Vinkenborg na al die jaren nog steeds. “Vooral de hazelnotenslagroomtaart. Daar kan geen enkele andere taart aan tippen”, aldus Annemarie.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶