Tips! Dit kun je doen tijdens een winters weekend weg in Doetinchem

Op vakantie gaan in eigen land is populair! Wat dacht je van een weekend weg in Doetinchem? Of je nou een romantisch tripje met je date wil of met de kinderen op stap gaat; in Doetinchem valt genoeg te beleven.

In de stad is zowel binnen als buiten veel te doen. En ja, ook in de winter kun je je hier goed vermaken!

Hotels in Doetinchem

Een weekend weg in Doetinchem start met de juiste accommodatie. Je kunt midden in het gezellige centrum je koffer uitpakken, maar ook in een van de hotels buiten de stad slapen. Kies hier uit de leukste hotels! Als je liever in een bed and breakfast in Doetinchem overnacht, dan kun je kiezen uit de meest leuke opties. Hier vind je een lijstje maar denk ook eens aan het leuke boerderijtje vlakbij het centrum waar boerin Anna Reintjes vroeger haar twee koeien verzorgde. Anna is een beroemdheid in de stad, ze heeft zelfs een eigen muurschildering midden in het centrum gekregen. Het boerderijtje waar ze woonde en leefde vind je hier. En wil je in een heus kasteel slapen mét kasteelgracht en ophaalbrug, middenin het bos? Hou je van rust en lekker je eigen gang gaan? Dan ga je naar Kasteel Slangenburg, waar je minimaal twee nachten verblijft en gezellig kunt aanschuiven aan de lange tafel voor het diner.

Winterse wandeling in Doetinchem

De natuur rondom Doetinchem is leuk om in de wintermaanden te verkennen. Op dit moment wemelt het er van de meest fraaie paddenstoelen, over een tijdje vind je er vast ook sneeuwklokjes. In en om Doetinchem heb je de meest leuke wandelroutes, zoals in Slangenburg – loop vooral ook even naar de abdij – , de Zumpe of het Onland. Keuze genoeg! Als het gesneeuwd heeft, raden we je aan om naar de zandbult in het bosgebied De Kruisberg te gaan, want daar kun je met je slee van de berg als racen. Zet ook alvast de midwinterhoornwandelingen in je agenda. Die vind je hier. Ook in de stad zelf wandel je fijn, want veel straten in het centrum zijn prachtig versierd met gezellige sfeerverlichting. Om energiebesparende redenen zijn het uiteraard allemaal led-lampen.

Binnenactiviteiten in Doetinchem

De bovenstaande opties zijn leuk, maar als het regent is een binnenactiviteit toch fijner. In Doetinchem kun je naar het Stadsmuseum in het voormalige postkantoor, een fraai gebouw in de stijl van de Amsterdamse School. Hou je van cultuur? Van muziek of theater? In ’t Amphion, het theater dat al vier keer verkozen is tot het beste theater van Nederland, staan de medewerkers klaar om je jas op te hangen en je drankje in te schenken zodat je kunt gaan genieten van een voorstelling.

Tegen elkaar aan kruipen in de bioscoop

Een avondje naar de bioscoop kan alle kanten op gaan: kinderen kijken hun ogen uit bij een speelfilm en jij en je date kruipen tegen elkaar aan bij een horrorfilm. Het maakt niet uit hoe koud het buiten is, binnen bij Vue Cinema zit je warm en droog! Hou je van kleinschalige filmhuisfims, dan ga je naar De Gruitpoort.

Uit eten in winterse sferen

Na al die leuke uitjes wil je vast een hapje eten. Daar weten de Doetinchemse chefs wel raad mee. Er zijn veel restaurants en eetcafés in Doetinchem waar je gezellig en vooral lekker kunt eten. Ook sushiliefhebbers komen aan hun trekken, kijk maar eens naar deze sushirestaurants. Mensen die gek zijn op pizza kunnen terecht bij deze Italiaanse restaurants in Doetinchem. Daarnaast kan een wildgerecht niet ontbreken tijdens de wintermaanden! Die eet je onder andere bij Kruidt.

Weekend weg met oud en nieuw

Wil jij oud en nieuw een keer in Doetinchem vieren? Goed plan! Je start je kleine vakantie dan met een oliebol bij een van de kramen in de stad. Vervolgens geniet je van een prachtig versierd Doetinchem.

Dit artikel wordt regelmatig geüpdatet met de nieuwste tips!

Veel plezier!

Meer in deze categorie

Genieten van Doetinchem

Ga naar “Dit is waarom je in sommige Doetinchemse kerken INRI ziet”

Dit is waarom je in sommige Doetinchemse kerken INRI ziet

Ga naar “Doetinchem heeft zustersteden en dit doen ze samen ”

Doetinchem heeft zustersteden en dit doen ze samen 

Ga naar “Miljoenen jaren geschiedenis op straat: hier vind je fossielen in Doetinchem”

Miljoenen jaren geschiedenis op straat: hier vind je fossielen in Doetinchem

toen-in-station-doetinchem-2

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Falcon thermo** € 9,99”

Falcon thermo** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Blazer € 29,99”

Blazer € 29,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Accountmanager”

Accountmanager

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Sales Representative”

Sales Representative

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?

 • Stichting Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper