Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

11 redenen waarom je verliefd bent op Doetinchem

Door Melisa Verheijen 26 februari 2018

Hebben jullie het al in de gaten? Wij zijn gek op Doetinchem! En daar hebben wij onze redenen voor, 11 om precies te zijn!

Page 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Een stad, maar toch een dorp

luchtfoto-doetinchem-brug-bolder-media
Bolder Media

In Doetinchem ben je van alle gemakken voorzien: een station, leuke winkels, gezellige horecatentjes én toch heb je het gevoel dat je in een dorp leeft. Hoe dat komt? Grote kans dat je je buurvrouw, vriendin of collega tegenkomt als je op een terrasje zit. Gewoon doorlopen? Natuurlijk niet! Doetinchemmers maken een praatje met elkaar. 

Een stad met een prachtige historie

hamburgerstraat-doetinchem-toen-in-4
Erfgoedcentrum Liemers Achterhoek

Wij duiken voor de rubriek ‘Toen in Doetinchem‘ regelmatig in de geschiedenis van Doetinchem en wat komen wij prachtige verhalen tegen. Eén ding is zeker: Doetinchem is een bijzonder stadje. Zo spraken we met Greetje die de bombardementen als kind meemaakte, kwamen we erachter dat Napoleon in onze stad heeft overnacht, zagen we prachtige foto’s van het oude stadhuis en veel meer!

Groen!

wandelen-bos-slangenburg-hielke-boswachter
Redactie indebuurt

Achterhoekers willen zich af en toe even terugtrekken. Even geen geneuzel aan het hoofd. Laat Doetinchem nou prachtige natuurgebieden hebben. Eén van onze favoriete plekken om te wandelen? Landgoed Slangenburg! En als je er dan toch bent, loop even binnen bij het Koetshuis voor een heerlijk kopje koffie. Aanrader!

Alles kan op de fiets

fiets-fietsen-in-de-binnestad-karen-hoorenberg-roel-kleinpenning
Roel Kleinpenning

Echt álles. Het ziekenhuis, de binnenstad, de scholen, het theater, de bioscoop, het stadsmuseum. Het ligt allemaal helemaal niet ver van elkaar vandaan. Wij vinden het ídeaal! Ook leuk: deze 5 types kom je tegen op de fiets in Doetinchem.

Eten, eten en nog eens eten

t-zusje-doetinchem-tapas-restaurant
Facebook: ’t Zusje

Doetinchemmers weten wel wat lekker eten is. Een rosé gebakken biefstuk met een speciaalbiertje bij Hendrixen, met liefde gemaakte burrito’s bij Gringo’s of heerlijke tapas van ’t Zusje. Kijk ook eens naar deze verborgen restaurants van Doetinchem. Zeker de moeite waard.

Terrassen

terras-doetinchem-simons-facebook-stadscafe-simons
Facebook: Stadscafé Simons

Naast lekker eten, houden Doetinchemmers ook wel van een borrel. De terrasjes op Simonsplein en de Grutstraat zitten stampvol als het zonnetje zich laat zien. Wij kunnen niet wachten!

Passievolle ondernemers

goodies-en-moodies-doetinchem
Redactie indebuurt

In Doetinchem heb je niet alleen grote ketens, maar ook bijzondere speciaalzaken met ondernemers die niet uitgepraat raken over hun product. Wat dacht je van de Betovering, Goodies & Moodies en Stoer & Sfeer bijvoorbeeld? Zeker even naar binnenlopen als je in de buurt bent.

Wij hebben de Superboeren!

De Superboeren zorgen voor een goede sfeer tijdens een wedstrijd in Stadion de Vijverberg en steunen de Graafschap-spelers door dik en dun. Kortom: top supporters!

Een stad vol mysteries

rode mannetje-binnenkijken-bij-het-rode-mannetje-in-doetinchem-7
Redactie indebuurt

Wie verkleedt die poppen toch altijd aan de Kruisbergseweg, waaraan dankt grandcafé de Bank zijn naam en wat doet dat rode mannetje toch altijd in de stad? Wij hebben al een boel leuke mysteries opgelost en zijn van plan er nog véél meer voor jullie te ontrafelen. Het maakt de stad steeds interessanter.

Talentjes

willem-barth-volkszangers-
Zanger Willem Barth tijdens het TROS muziekfeest op het plein. ANP

Dit heeft vooral met de inwoners zelf te maken. Want, wat komen er toch veel talenten uit onze stad. Deze voetballers komen bijvoorbeeld uit Doetinchem én deze Doetinchemmers zijn beroemd door hun beroep!

Er wordt van alles georganiseerd

evenementen-2018-foodtruckfestival-braamt-doetinchem-2
Facebook

Zien jullie? Doetinchem is een top stad! En de beste reden bewaarden we voor het laatst: er staan allerlei leuke evenementen op de planning. Welke dat zijn? Bekijk zie hieronder:

evenementen-2018-foodtruckfestival-braamt-doetinchem-2

12 x Doetinchemse evenementen waar we naar uitkijken in 2018

Is je agenda voor 2018 nog bijna helemaal leeg? Niet voor lang meer! Wij hebben namelijk heel veel D...
Page 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.