Update werkzaamheden: wij hebben nieuws over de Terborgseweg

Door Melisa Verheijen 6 december 2018

We hebben een update over de Terborgseweg voor jullie in petto. De werkzaamheden aan de stationszijde van de Terborgseweg zijn afgerond. Het deel van de weg tussen de Oostelijke Randweg en het treinstation is weer open voor verkeer, ook de kruising met J.F. Kennedylaan kan weer worden gebruikt. Fijn!

Een opluchting voor de bewoners van de achterliggende wijken en de Terborgseweg zelf. Kom je vanuit de richting van de Oostelijke Randweg? Dan zijn woningen en winkels dus weer makkelijker te bereiken.

Het is helaas nog niet mogelijk om vanaf de Terborgseweg richting de J.F. Kennedylaan of de Oostelijke Randweg te rijden.

Middendeel

De werkzaamheden op het middendeel van de Terborgseweg (tussen de Emmastraat en de Melkweg), aan de zijde van de papierfabriek worden as we speak uitgevoerd. Er wordt toch verkeer in twee richtingen mogelijk gemaakt door gebruik te maken van de parallelweg. Behalve op het gedeelte van de weg tussen de Stationsstraat en de J.F. Kennedylaan: daar kan alleen in de richting van het centrum worden gereden.

Snappen jullie het allemaal nog? Hieronder een filmpje ter verduidelijking:

Centrumzijde

Ook wordt volop gewerkt aan de centrumzijde van de Terborgseweg (tussen de IJsselkade en de Melkweg). Aan de kant van de ABN AMRO zijn wegwerkers tot aan de kerstdagen nog bezig. De rijstrook aan die zijde van de weg (stad uit) is nog niet toegankelijk voor verkeer en je kunt ook vanuit de Spinbaan de Terborgseweg niet oprijden. Nog eventjes geduld: als er geen sneeuwstorm of vorst komt zijn de werkzaamheden aan deze zijde van de weg voor de kerst klaar en kan je tijdens de feestdagen gewoon gebruik maken van dit deel van de weg.

Stadsmuur

Op de vindplaats van de resten van de oude stadsmuur wordt tijdelijke verharding aangebracht die makkelijk weer kan worden opgebroken. Ook de Spinbaan is hopelijk voor de kerstdagen weer toegankelijk voor automobilisten. In het nieuwe jaar is de andere kant van de weg aan de beurt, aan de zijde van het stadhuis.

Winkels bereikbaar

Goed om te weten: de winkels zijn tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid. Verkeer wordt verzocht om gebruik te blijven maken van de aangegeven omleidingsroutes. Dit voor de veiligheid van weggebruikers en wegwerkers.

Rij rustig

Gedurende de werkzaamheden wordt de Terborgseweg (tussen Emmastraat en Melkweg) tijdelijk anders ingericht. De rijbanen zijn daardoor smaller, er worden verkeersdrempels geplaatst en er mag maximaal 30 kilometer per uur worden gereden. Auto’s zijn er te gast, omdat fietsers en voetgangers gebruik maken van dezelfde, beperkte ruimte. Zo, ben je weer helemaal op de hoogte!

Terborgseweg ondernemers winkels charlys mode

Deze winkels aan de Terborgseweg moeten we niet vergeten

De Terborgseweg is zo'n beetje het gesprek van de dag. Zo werd onlangs een stuk van de oude stadsmuu...
Stadsmuur Doetinchem Terborgseweg 1

Dit is waarom de stadsmuur weer wordt bedolven onder zand

De stadsmuur, of eigenlijk moeten we zeggen kazemat (een soort bunker met schietgaten), wordt dinsda...

adv.