Parkeren in Doetinchem: hier kan het gratis of goedkoop

Door Melisa Verheijen 3 januari 2019

Voor mensen die met de auto naar het centrum van Doetinchem willen, maar geen zin hebben vele euro’s af te rekenen bij de parkeerautomaat. Hier kun je vlakbij de binnenstad of buiten het centrum gratis of goedkoop parkeren.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Sportpark Zuid

gratis-parkeren-sportpark-zuid-doetinchem
Google Streetview

Als je bij Sportpark Zuid parkeert, moet je nog tien minuten met de benenwagen voordat je op het Simonsplein staat. Dat is te doen, toch? Je loopt de parkeerplaats af en gaat rechtdoor met de bocht mee. Na een paar minuten loop je onder de brug door, langs het Pannenkoekenschip en zodra je linksaf kan, sla je die weg in. Daar staat de IJsselbrug al op je te wachten. Even oversteken en je bent er!

Stationsstraat

parkeren doetinchem stationsstraat
Google Maps

Gratis parkeren kan ook aan de Stationsstraat naast het Station. Dus mocht je een dagje willen winkelen in Arnhem (wat natuurlijk bijna nooit voorkomt, want Doetinchem is minstens zo leuk), dan kun je je bolide achterlaten naast het station. Kost je niets!

Catharina- of Amphion parkeergarage

amphion parkeren
Google Maps

Een tip van een lezer! Als je naar de bioscoop of schouwburg gaat, kun je een dagkaart van €3,- kopen voor de Catharina- of Amphion parkeergarage. Dus, als je van plan bent om in de stad te eten en af te sluiten met een film of theatervoorstelling, kun je lekker goedkoop parkeren. Slim!

Overstegen

gratis-parkeren-overstegen-parkeerplaats-doetincem
Google Streetview

Voor de echte wandelaars onder ons! Deze parkeerplek zit de Houtsmastraat en is wel een half uur lopen wil je vanaf hier de stad in. Mocht je alleen een bezoekje willen brengen aan Kruidvat, Primera of de Op=Op Voordeelshop? Dan hoef je die kilometers niet af te leggen. Overstegen heeft een eigen winkelcentrum met winkels voor de kleine boodschappen. Wil je toch shoppen én gratis parkeren? Dan zal je toch echt die wandelschoenen uit de kast moeten halen.

De Bongerd

gratis-parkeren-de-bongerd-doetinchem
Google Streetview

Gratis parkeren op de Bongerd kan ook, aan de Jan Willinksstraat om precies te zijn. Niet onbelangrijk: je auto staat hier absoluut niet dicht bij het centrum van Doetinchem, maar wel bij het centrum van Doetinchem de Huet. Toch liever naar de ‘grote’ stad? Deze parkeerplaats ligt op steenworp afstand van station Doetinchem de Huet. Koop daar een retourtje voor €2,54. Alsnog betalen, maar je hoeft niet terug te rennen naar de parkeerautomaat om er weer een paar munten bij in te gooien voor een extra uurtje. Hou er wel rekening mee dat je vanaf station Doetinchem een goede vijf minuten moet lopen voordat je in het centrum bent.

Dichteren

gratis-parkeren-dichteren-doetinchem-parkeerplaats
Google Streetview

Voor deze parkeerplekken in Dichteren geldt eigenlijk hetzelfde als de Bongerd. Je kunt er gratis parkeren, maar of het zo handig is? Ook hier moet je dertig minuten lopen voordat je lekker op een terras in de Grutstraat kunt zitten. Deze plaatsen zijn dan ook vooral bedoeld voor de mensen die in de wijk wonen en even een boodschapje willen doen. Maar voor de echte ‘knieperts’ onder ons wilden we toch alle opties op een rij zetten!

Koopzondag

auto-parkeren-pakeerplaats-pixabay
Pixabay

Voor de mensen die weleens twijfelen als ze op zondag hun auto in de stad neerzetten: tijdens koopzondag parkeer je gratis in Doetinchem. Dus ook in de Catharinagarage, bij de gemeente of bij de tand. Fijn, toch?

MediaMarkt

parkeren mediamarkt doetinchem
Google Maps

Niet gratis, maar wel goedkoop: de garage van de MediaMarkt. In de binnenstad betaal je namelijk €4,00 voor een dagkaart, stal je je bak bij MediaMarkt in de garage, dan betaal je voor een dag maximaal €3,00. Tipje!

Vind je dit ook leuk?

pin-pinnen-betalen-ing-bank-pas

Waarom we niet elke week koopzondag hebben in Doetinchem

Omdat zondag soms gewoon de enige dag is dat je tijd hebt om te winkelen, zijn we blij dat de koopzo...
klusbus-sprinter-doetinchem

Mag dat: je werkbus voor de deur van de buren parkeren?

Er zijn in Nederland zoveel regels dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. In onze rubriek...

Tank jij weleens in Duitsland? Dat heeft vanaf nu geen zin meer

Ga je vaak de grens over om de tank vol te gooien? Dat is voorlopig volkomen zinloos. De prijzen in ...
<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.