Meer duidelijkheid: wij hebben nieuws over de kazemat

Door Melisa Verheijen 20 maart 2019

De kazemat (oude stadsmuur met schietgaten) is sinds november vorig jaar al niet meer te bewonderen doordat het is bedolven onder zand. De gemeente beloofde om in maart meer duidelijkheid te geven over wat er met de kazemat zal gaan gebeuren. Deze plannen lees je hier. 

De locatie van de in 2018 blootgelegde kazemat wordt gemarkeerd in het wegdek. Daarnaast wordt een informatiepaneel geplaatst en wordt de vondst met een 3D model ook virtueel zichtbaar gemaakt.

Verkeersdoorstroming

De afgelopen tijd zijn er verschillende mogelijkheden in kaart gebracht voor het fysiek en virtueel zichtbaar maken van de kazemat. Hieruit zijn 11 scenario’s naar voren gekomen.

Glazen plaat

De gemeente laat het scenario ‘Ondergrondse bak met glazen plaat’ onderzoeken op haalbaarheid. Mocht dit lukken, dan zal de kazemat in zijn originele en goede staat behouden blijven. De vraag is dan wel… Heeft dit invloed op de verkeersdoorstroming en bereikbaarheid? In de komende maanden wordt het onderzoek uitgevoerd. Op basis van de resultaten is het aan het college om hierover een besluit te nemen. We wachten het af!

stadsmuur kazemat doetinchem

Dit is waarom de stadsmuur opnieuw is opgegraven

In november vorig jaar werd de stadsmuur zorgvuldig bedekt met een laagje zand, maar nu is deze bijz...

Dit is waarom de stadsmuur weer wordt bedolven onder zand

Gaaf: oude stadsmuur ontdekt aan de Terborgseweg

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.